1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

«Чи молишся ти тоді, коли молишся?» Якщо серце мовчить - не намагайся говорити устами!

Середа, 02 листопада 2011, 00:00

PDF Друк e-mail

«Чи молишся ти тоді, коли молишся?» Якщо серце мовчить - не намагайся говорити устами

На початку зустрічі молодь славила Бога співом та у молитвах разом з музичним гуртом з церкви «Преображення». Цей був час поклоніння Святому Господеві. Молодь гаряче молилася у єднанні. На молодіжне спілкування прийшли брати та сестри з усіх церков – загалом понад 120 чоловік.

Молодіжний лідер Хмельницької області Віталій Басенко провів міні-вікторину на знання рис характеру царів та мужів Божих. Так, присутні визначили головні риси, притаманні Соломону, Давиду, Самсону, Єзекії, Петру, Йосипу і Хомі.

Однак, варто зазначити, що головною метою зустрічі молоді церков міста було помолитися за Хмельницький, його жителів, за духовне пробудження та Господнє благословіння на все місто. Декілька разів впродовж вечора молодь ділилась по троє і молилась за друзів, сім’ї, які ще не прийняли Господа та ін. молитовні потреби.

«Чи молишся ти тоді, коли молишся?» Якщо серце мовчить - не намагайся говорити устами

Особливим гостем молодіжного спілкування став Андрій Корнійчук – всеукраїнський молодіжний лідер церков ЄХБ, пастор Рівненської церкви «Благодать». Він і спілкувався з молоддю на тему: «Чи молишся ти тоді, коли молишся?». Андрій розповів про необхідність мати звичку молитися.

Порахуйте, скільки хвилин Ви молитесь в день? Чи молишся ти, коли молишся? Що ти робиш, коли молишся?

Ісус Христос починав молитися, рано вранці, коли ще було темно, тобто близько 4-ї години ранку: «А над ранком, як дуже ще темно було, уставши, Він вийшов і пішов у місце самітне, і там молився» (Марка 1:35).

5 стовпів ефективної молитви:

1. Це наш привілей

(Єремії 31:3: «Здалека Господь з'явився мені та й промовив: Я вічним коханням тебе покохав, тому милість тобі виявляю!»

Псалом 49:15: «і до Мене поклич в день недолі, Я тебе порятую, ти ж прославиш Мене!»),

2. Смиріння

3. Повна впокора нашого «Я»

(Луки 22:41,42: «А Він Сам, відійшовши від них, як докинути каменем, на коліна припав та й молився, благаючи: Отче, як волієш, пронеси мимо Мене цю чашу! Та проте не Моя, а Твоя нехай станеться воля!…»)

Головне не форма, а серце. Але коли серце наповнене смиренням, коліна самі будуть падати в молитві і буде благовоління перед Богом.

4. Палкість (рос. «страсть»). Це не багатослівність. Багатослівність часто говорить про поверхневість. (Євреїв 4:16 «Отож, приступаймо з відвагою до престолу благодаті, щоб прийняти милість та для своєчасної допомоги знайти благодать»).

Якщо серце мовчить не намагайся говорити устами.

5. Конкретність

Коли сліпий просив про милість, то Ісус сказав йому: «Що ти хочеш, щоб зробив Я тобі? Сліпий же Йому відказав: Учителю, нехай я прозрю!» (Марка 10:51).

Не моліться загальною молитвою, а моліться про конкретне.

Конкретні молитви:

випробовують і досліджують наші молитви,

вчать нас пізнавати власні потреби,

показують, чи це по слову Божому

 

Причини молитов без відповідей:

1. В нашому житті є таємний гріх (Псалом 65:18: «Коли б беззаконня я бачив у серці своїм, то Господь не почув би мене…»)

2. Наша віра базується на невірному фундаменті. Віра в саму віру або ж в молитву, - замість повної довіри Богу.

3. Ми маємо дух злоби і непрощення. (Марка 11:25 «І коли стоїте на молитві, то прощайте, як маєте що проти кого, щоб і Отець ваш Небесний пробачив вам прогріхи ваші»)

4. Можливо не все в порядку в подружніх стосунках (1 Петра 3: 1-7). Не зустрічайтесь, якщо ви не збираєтесь одружуватись. Адже неодружені догоджають Господу, одружені – один одному, а закохані, ті, які просто зустрічаються – самим собі.

5. Можливо ми молимось про щось нерозумне.

6. Бог приготував нам щось краще і тому Він затримав відповідь.

Після викладення теми, Андрій закликав християнську молодь «йти і служити», утворювати нові церкви і малі групи. 3 березня 2002 року відбулося перше богослужіння новоутвореної церкви у м. Рівному, на яке прийшли 80 людей, і лише десять з них – віруючі. Через декілька місяців від нової церкви утворились ще чотири. В даний час церква «Благодать», де Андрій Корнійчук є пастором, налічує понад тисячу членів.

Далі спілкування продовжилось за чаєм та солодким печивом...

Валентина Королевська,

фото:    Мар'яна Жмуд

 

Ми в мережі

Facebook

Малі групи

Мала група 1

Мала група 2

Мала група 3

Музичні гурти

Вертикаль

Третій крок

Молодіжні лідери

Басенко Віталій

Корецький Олег

This is the "debug" module position, which is not using any module class suffix.