1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Не розбийся в тумані

Середа, 16 листопада 2011, 00:00

PDF Друк e-mail

 

Молодіжне спілкування Не розбийся в тумані«Не розбийся в тумані» - таку назву мала тема, яку на молодіжному спілкуванні розкрив В’ячеслав Андрікевич, диякон Хмельницької церкви «Голгофа».

У еденському саду людина втратила контроль над своїм життям. Коли Бог визначав, що добре, а що погано – все було добре. Але коли людина отримала право вибирати, що добро, а що зло – вона втратила межу між добром і злом, втратила орієнтир, на який могла б рівнятись.

Людина відійшла від Божого стандарту та встановила свій.

У кожного є совість. Однак люди мають різні стандарти вчинків. Писання говорить: «не вбий, не чини перелюб», а про те, як вдягатися, про музику та деякі інші питання Біблія ніби мовчить.

Людина часто іде на компроміс з совістю: красти багато – погано, а трішки – не дуже. Там, де Біблія не зовсім ясно говорить про ситуації, людина шукає шпарину і йде на компроміс.

Літак з президентом Польщі Качинським та іншими багатьма посадовцями на борту, потрапив у авіакатастрофу через туман. Літак не можна було садити, якщо видимість становила менше 1000 м. Найкраще в тій ситуації пілоту було б полетіти на інший аеродром і там посадити літак. Однак він так не вчинив, і всі 96 людей, які були на борту, загинули.

1Коринтян 10:1-5 «Не хочу я, браття, щоб ви не знали, що під хмарою всі отці наші були, і всі перейшли через море, і всі охристилися в хмарі та в морі в Мойсея, і всі їли ту саму поживу духовну, і пили всі той самий духовний напій, бо пили від духовної скелі, що йшла вслід за ними, а та скеля був Христос! Але їх багатьох не вподобав був Бог, бо понищив Він їх у пустині».

Невіруючий психолог дослідив рівень задоволеності. 100 років тому дитина мала 3 іграшки, а сьогодні одна дитина має в середньому 150 іграшок. Він зробив висновок: батьки думають, що потрібно давати дитині все, що вона хоче. Але рівень збудника щастя вже настільки виростає, що звичайним речам діти вже не радіють. Щоб зробити їх щасливими, потрібно робити щось неймовірне.

Нам постійно хочеться чогось більшого. Іноді сягає такої межі, що стає вже небезпечно. Бажання – продукт того, чим нас наповнили ззовні. Ізраїль є для нас прикладом.

1Кор. 10:7: «Не будьте також ідолянами, як деякі з них, як написано: Люди сіли, щоб їсти та пити, і встали, щоб грати». Народ впав, бо шукав задоволення бажань і створив собі ідола. Люди стали робити все те, що робили в Єгипті.

Велику роль в нашому житті відіграють батьки, друзі, телебачення. Наші бажання є продуктом того, чим нас наповнили. Ми створюємо ідола, щоб маніпулювати ним і себе задовольнити. Але ідоли починають керувати нами і ми стаємо їх рабами. Чому руйнуються сім’ї? Тому що ідеологія неправильна, не Божа.

1Кор 10:8-10 «Не станьмо чинити блуду, як деякі з них блудодіяли, і полягло їх одного дня двадцять три тисячі. Ані не випробовуймо Христа, як деякі з них випробовували, та й від зміїв загинули. Ані не нарікайте, як деякі з них нарікали, і загинули від погубителя».

Вони були незадоволені тим, що є, і нарікали на Бога, хотіли мати більше і були покарані. Чи задоволені ми? Ми повинні думати не про те, чого не маємо, а про те, що у нас є. Деякі не мають і того, що є у нас. Тому потрібно це цінувати.

1Кор 10:14 «Тому, мої любі, утікайте від служіння ідолам». Коли ми беремо участь у вечері Господній, то показуємо цим, що належимо Йому.

Все, що не від Бога, віддаляє нас від Нього. Також слід розуміти: коли ми починаємо когось наслідувати – стаємо частиною його ідеології.

1Кор 10:23 «Усе мені можна, та не все на пожиток. Усе мені можна, та будує не все!».

Принципи щоб знати, що робити:

1. Завжди шукай того, що корисно і те, що збудовує, корисно для душі.

2. Шукай того, що збудовує тебе, як людину Божу.

3. Шукай того, що збудобує інших (23,24 вірш).

4. Все робіть на славу Божу («Тож, коли ви їсте, чи коли ви п'єте, або коли інше що робите, усе на Божу славу робіть! Не робіть спокуси юдеям та гелленам, та Церкві Божій…» (1Кор 10:31,32).

Коли ти чимось займаєшся, подумай, чи приносить це славу Богу. У цьому полягає різниця егоїстичного і богоцентричного життя.

Кому ти намагаєшся догодити – собі чи Богу?! Чим більше ти будеш собі догоджати, тим будеш нещаснішим. Але якщо твоє життя приносить славу Богу – ти будеш щасливим і це щастя у тебе ніхто не забере, окрім тебе самого.

Все у твоїх руках. Або ти будеш нещасний, або будеш вічно щасливий з Богом. Вибирати тобі!

Ольга Бердник

Фото: Мар’яна Жмуд

 

Ми в мережі

Facebook

Малі групи

Мала група 1

Мала група 2

Мала група 3

Музичні гурти

Вертикаль

Третій крок

Молодіжні лідери

Басенко Віталій

Корецький Олег

This is the "debug" module position, which is not using any module class suffix.