1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Блаженні вбогі духом...Молодіжне кафе 7.12.11

Середа, 07 грудня 2011, 00:00

PDF Друк e-mail

Молодіжне кафе в церкві Дім Євангелія (м. Хмельницький)

7 грудня 2011 року відбулася молодіжка у стилі кафе. На початку зустрічі після молитви Олег Корецький, поділивши молодь на декілька команд, провів гру на кмітливість.

Гостями молодіжного спілкування були брати з Вінниці, учасники групи «Фіміам», які розповіли про неї. Вінницька група «Фіміам» - це служіння, яке було засноване Ігорем Юхимцем у 2008 році, і наразі нараховує 45 учасників. Їх діяльність полягає у служінні онкохворим дітям, дітям-сиротам, благовісті серед невіруючої молоді. Основна мета групи – благовістити молоді. Це служіння приносить чимало плодів. До прикладу, у 2010 році 5 людей навернулись до Бога, 10 людей прийняли святе водне хрещення, в групі відсвяткували 5 весіль.

Молодіжне кафе в церкві Дім Євангелія Молодіжне спілкування в церкві Дім Євангелія м. Хмельницький

На молодіжній зустрічі один з Вінницьких гостей Діма зіграв театральну постановку на тему гріха і спокус.

Ігор Юхимець, молодіжний лідер групи «Фіміам», проповідував на тему блаженства (Матвія 5 розділ).

«Ісус» – означає «Бог спасає». Сила Бога – дуже велика. Біблія показує такі аспекти Ісуса, як Царя:

1) Коронований як Цар

2) Відкинутий як Цар:

3) Грядущий як Цар

Матвій пише про Ісуса як про Царя. Розглянемо три аспекти ширше.

1. Коронований як Цар:

1. Царський рід

2. Заздрість царя

3. Подарунки для Царя

4. Іван Хреститель називає Ісуса Царем.

5. Випробовування царські.

2. Відкинутий як Цар:

1. Скільки дітей вбили, коли шукали Його.

2. Йому не було де прихилити голову.

3. У Нього не було друзів.

 

3. Грядущий як Цар: «І того часу на небі з'явиться знак Сина Людського, і тоді заголосять всі земні племена, і побачать вони Сина Людського, що йтиме на хмарах небесних із великою потугою й славою» (Матвія 24:30).

 

Слово «блаженні» - це архаїзм. В російській мові слово щастя пишеться так: «счастье». В корені цього слова є слово «часть» (сЧАСТЬє), що означає – «частина». З цього можна зробити висновок, що щастя залежить від чогось, є частиною чогось. А «блаженні» – особливе слово. Блаженними називали: тих, хто жив на острові Кіпр, богів та небіжчиків.

У Євангелії від Матвія 5:3 написано: «Блаженні вбогі духом, бо їхнєє Царство Небесне».

Написано «Вбогі духом» - мається на увазі людина, яка не має нічого, але має залежність від Бога, яка в смиренні, шукає волі Бога.

Ця заповідь блаженства – квиток в Царство Боже. Лише вбогі духом будуть в Царстві Небесному. Щоб прокинутись вранці і читати Біблію, потрібно спланувати свій вечір. Сучасних людей можна назвати не спайдермен, не супермен, а завтрамен, тому що ми все відкладаємо на потім, на завтра. Якщо ми будемо вбогі духом – це найкраща євангелізація, тому що це буде видно по наших ділах та нашому житті.

Лише для тих, хто вбогі духом, у Біблії написано «Але, як написано: Чого око не бачило й вухо не чуло, і що на серце людині не впало, те Бог приготував був тим, хто любить Його!» (1Кор 2:9).

На запитання кореспондента сайту церкви «Дім Євангелія» про особисту мрію, спікер вечора Ігор Юхимець відповів, щоб уся церква була в малих групах. Найзаповітнішою ж мрією є спасіння у Бозі цілого міста Вінниця.

 

Дмитро Науменко, який грав у театральній постановці, є одним із засновників групи «Фіміам», лідером малої групи з вивчення Біблії. Крім цього, він співає в хорі, грає на гітарі, проповідує в церкві. Що ж до особистої мрії, Дмитро бажає мати духовну сім’ю, дружину по Біблії та здорових дітей. А ціль на найближче майбутнє – глибоко вивчати Писання та вдосконалюватись в проповіді Слова Божого. Брат Дмитро бажає читачам церкві «Дім Євангелія» бути в єднанні. Яскравий цьому приклад: Отець, Син і Дух Святий, у яких одна функція. Одне хрещення, одна істина, один Бог.

 

 

Валентина Королевська

Фото:  Мар’яна Жмуд

 

Ми в мережі

Facebook

Малі групи

Мала група 1

Мала група 2

Мала група 3

Музичні гурти

Вертикаль

Третій крок

Молодіжні лідери

Басенко Віталій

Корецький Олег

This is the "debug" module position, which is not using any module class suffix.