1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

25 січня розпочався новий сезон молодіжних спілкувань 2012 року

Середа, 25 січня 2012, 00:00

PDF Друк e-mail

Ведучий Олексій ХарченкоНа спілкуванні була присутня молодь з міста Дунаєвець – дуже активний «союзник» хмельничан у проведенні даної зустрічі.

Ведучим програми незмінно був Олексій Харченко. Молодіжку розпочав молитвою пресвітер помісної церкви Мельник Анатолій Миколайович. Господа прославляли разом з гуртом «Вертикаль» (vk.com/club6178385)

Молодь з Дунаєвець показала виставу, зміст якої спонукав нас задуматись над такими питаннями: «Як ти живеш?», «Де будеш ти, коли закінчиться твій життєвий шлях?», «Чи є ще в тебе час?». Також брати Василь і Іван прославили Бога піснею «Запали моє серце любов’ю».

Лідер дунаєвецької молоді Віталій НагаєвськийЛідер дунаєвецької молоді Віталій Нагаєвський поділився з присутніми роздумами на тему «Я і світ».

Ось основні 3 питання, які варто розглянути:

- Чому християнська молодь тягнеться до світу?

- Яка перспектива цього світу?

- Яке моє відношення до світу?

Варто пояснити, що «нелюбов до світу», це не є нелюбов до того, що нас оточує, а до того, де нема Бога (принципи, система цінностей від диявола).

В різні часи та періоди церква по-різному відносилась до світу:

- відділена повністю (аміші, монахи);

- жорстоке відношення (покарання за законом);

- керування світом (церковні закони домінують);

- з’єднання зі світом (стерті кордони між церквою та світом).

Отже, в чому сутність світу?

1. Те, на що не варто дивитись.

Йов 31:1 «Умову я склав був з очима своїми»

Приповiстi 4:25 «Нехай дивляться очі твої уперед, а повіки твої нехай перед тобою простують».

Молодежь церкви евангельских христиан баптистов Дом Евангелия г.ХмельницкийОчі – дзеркало душі. Куди ти дивишся – тим наповнюєш своє серце. Сучасне середовище спрямоване проти нас. А найбільше свої пастки диявол використовує проти молодих людей.

2. Пожадливість тіла.

1Петра 2:11 «Благаю вас, любі, як приходьків та подорожніх, щоб ви здержувались від тілесних пожадливостей, що воюють проти душі».

«Здержуватись» - означає стримуватись, не піддаватись.

2Тимофія 2:22 «Стережися молодечих пожадливостей, тримайся правди, віри, любови, миру з тими, хто Господа кличе від чистого серця».

Мається на увазі, що не слід виконувати всі забаганки, які хоче тіло (відчути, доторкнутись, притулитись, поласувати) – потрібно мати здоровий глузд і залишатися вірним Господеві та Його заповідям.

Молодежь церкви евангельских христиан баптистов Дом Евангелия в г.ХмельницкийУсі ми – тимчасові на цій землі, тому важливо, щоб кожен запитав себе: «Як я проживу своє життя? Чи буде воно наповнене сенсом?».

3. Гордість (пиха)

Тобто це коли людина живе під гаслом «все для мене», вважає, що вона не може бути гіршою, ніж інші. Гордість – це порок, з яким колись зустрівся ангел Люцифер. Гордість згубила його. Хто ти без Бога?

Отже, причинами того, що християнську молодь тягне в світ, є:

- можливість отримати любов «тут і зараз»;

- бажання прославитись;

- відсутність особистих стосунків з Богом;

- ігнорування спілкування з Богом та ін.

Диявол проти молоді, тому що молодь має майбутнє.

Хто любить те, що в світі – той не любить Бога. Біблія закликає нас: «Не любіть світу, ані того, що в світі. Коли любить хто світ, у тім немає любови Отцівської» (1Івана 2:15).

Бог дав нам силу протистояти дияволу. Також Господь дав нам розум, щоб розуміти, що є зло, а що добро.

Матвія 5:8 «Блаженні чисті серцем, бо вони будуть бачити Бога». «Чисті серцем» - це ті, хто зберіг незайманість від цього світу. Господь винагороджує людину, яка зберегла себе для Бога.

Наша набожність тоді важлива й справжня, коли вона є набожністю в очах Бога: «Чиста й непорочна побожність перед Богом і Отцем оця: …, себе берегти чистим від світу» (Якова 1:27).

Гурт ВертикальБог хоче, щоб Його діти не були заражені гріхом.

Як зберегти себе чистим від світу?

- Вийти зі світу, не любити й не робити того, що в світі:

Об'явлення 18:4 «І почув я інший голос із неба, який говорив: Вийдіть із нього, люди мої, щоб не сталися ви спільниками гріхів його, і щоб не потрапили в карання його».

Чим більше ми будемо думати про Бога, тим менше нас приваблюватиме грішний світ. Ми часто ігноруємо тим, що пропонує нам Господь. Полюби Бога більше, як світ! Доки не полюбиш Бога всім серцем – не зможеш залишити те, що в світі - Якова 4:4 «Бо хто хоче бути світові приятелем, той ворогом Божим стається».

Насправді, ніщо в світі не може зрівнятися з тим, що приготував Бог тобі. Коли я йду за цим світом, то набираю собі у вороги Бога. Ти виконаєш Божу волю лише тоді, коли вибереш Бога.

Анастасія Бідюк

Фото: Олексій Шевчук

 

Ми в мережі

Facebook

Малі групи

Мала група 1

Мала група 2

Мала група 3

Музичні гурти

Вертикаль

Третій крок

Молодіжні лідери

Басенко Віталій

Корецький Олег

This is the "debug" module position, which is not using any module class suffix.