1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Важливість молитви у житті

Середа, 14 листопада 2012, 00:00


Молодежное общение в церкви евангельских христиан баптистов  Дом Евангелия

Відбулась ще одна зустріч молоді у церкві «Дім Євангелія». Ввечері 14 листопада зібралась молодь з різних церков, а також приїхали десять гостей з Вінниці. Молодіна зустріч проводилась у форматі «кафе»: всі сиділи за столиками, пригощалися печивом із чаєм та мали змогу більше дізнатися про людей, які сиділи поруч, тому що для спілкування було відведено вдосталь часу.

Ведучими були Олег Корецький та Олексій Харченко. Молодіжка як завжди розпочалась зі спільного прославлення Бога піснями разом із гуртом прославлення.

А потім, щоб перевірити знання молоді про наше місто Хмельницький Олексій Харченко провів цікаву гру. Правила гри були прості: Олексій нам показує на екрані невеличку частину пейзажу, або вулиці, і ми разом повинні були здогадатись де це знаходиться, а потім показував загальну картину, щоб ми перевірили, чи правильно відповіли. В результаті вияснилось, що не так вже й багато людей швидко орієнтуються у нашому місті, або можливо ми просто не завжди помічаємо ту красу, що є навколо нас.

Тема молодіжного спілкування: «Важливість молитви у нашому житті».

Молодь із Вінниці поділилась з нами свідченням, як Бог через молитву допомагає у важких моментах нашого життя, і вказує на правильний вихід. Кожен з них отримав свій урок від Бога. Ось деякі із них:

- Софія, народилась у віруючій сім’ї, переїхала в інше місто для навчання на педагогічному факультеті. Вона розповідала, що не могла знайти квартиру, спочатку намагалась все вирішити самостійно, але як тільки вона зрозуміла, що без Бога це неможливо, Господь все вирішив. Вона зрозуміла, що молитва – це повітря для нашого життя.

- Дмитро також багато розповів нам про своє життя. Але найголовніше він зрозумів, що Бог хоче, щоб ми приходили до Нього з будь якою проблемою: важлива вона чи ні, велика проблема чи маленька, навіть якщо хтось вважає, що це дрібничка і не варто турбувати Бога через неї, не вірте! Богу важливе все, що стосується нас.

Ігор також ділився з нами своїм свідченням. Бог допоміг йому чудесним способом у відповіді на головне питання у його житті: виборі дружини. Вона жила за 900 кілометрів від нього, але для Бога немає нічого неможливого. До весілля вони бачились усього декілька разів, але це не завадило їм зрозуміти, що вони створені Богом щоб бути разом.

Молитва «Отче Наш» є найкращим взірцем молитви залишеної нам Богом. Але Богом не було заплановано, щоб люди просто завчали її та говорили багато разів. Це тільки взірець. Кожна людина, яка молиться цією молитвою, повинна розуміти, що говорячи її, вона згідна зі всім, про що там йдеться.

Говорячи «Отче Наш, що є на небесах» ми підтверджуємо, що Бог є нашим Батьком, і якщо це не так – Бог не почує нас. Якщо ми не святимо Господнє ім’я в нашому житті і не чекаємо Його приходу кожної хвилини, ми не згідні зі словами «нехай святиться Ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє» і не маємо права їх промовляти. Цей початок молитви показує нам, що насамперед в молитві повинно прославлятись Господнє Ім’я, і вона не повинна починатись з переліку наших прохань.

У 4 главі книги Об’явлення є чудовий приклад того, як святиться Господнє Ім’я на небі. Прочитавши це, ви зрозумієте, що говорячи «нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі» спочатку потрібно розібратись, що ж все-таки відбувається на небі і намагатись, щоб те саме відбувалось і на землі.

Говорячи «хліб наш щоденний, дай нам на кожний день», ми зізнаємось у свої потребі у Богові кожного дня.

Слова «прости нам провини наші, як і ми прощам винуватцям нашим» має право говорити тільки та людина, яка дійсно не має у серці непрощення.

«І не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого» - Бог не спокушує нас, але допускає проблеми у нашому житті, щоб укріпити нашу віру і перевірити наш духовний стан перед Ним.

Ми маємо розуміти, що коли у нас проблеми, а Бог є дійсно нашим Отцем, Він знає, що з нами відбувається і що Він тримає усе під Своїм контролем.

«Бо Твоє є Царство, і сила, і слава повіки віків. Амінь»

Молитва до Бога це не проста річ – говорячи з Богом, кожне наше слово повинно бути обдуманим. Господь знає наше серце і тому якщо десь ми говоримо неправду, Він це знає, адже неможливо щось приховати від Нього. Перед Богом ми дамо відповідь за кожне наше слово, тому будьте пильні в молитві, слідкуйте за тим, що говорите. Знайте, Бог все чує та бачить…

Ольга Бердник

Ми в мережі

Facebook

Малі групи

Мала група 1

Мала група 2

Мала група 3

Музичні гурти

Вертикаль

Третій крок

Молодіжні лідери

Басенко Віталій

Корецький Олег

This is the "debug" module position, which is not using any module class suffix.