1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Факультет сурдопедагогіки

Факультет сурдопедагогіки

У_Дунаєвецькому Біблійному регіональному коледжі відбулася урочиста церемонія випуску студентів факультету сурдопедагогіки. Після здачі іспитів 21 випускник отримав свідоцтво про присвоєння кваліфікації "перекладач мови жестів релігійного та державної установи" що дозволяє студентам працювати в релігійних, соціальних і державних установах. Підтримати та привітати випускників прийшли родичі та друзі. З вітальним словом виступив директор коледжу Анатолій Мельник, побажавши випускникам не зупинятися на досягнутому, а вдосконалюватися і продовжувати навчання на практиці в життя.

У 2010 році на базі Біблійного коледжу був створений факультет сурдопедагогіки. Протягом 2 років студенти з різних міст (Кам'янець-Подільський, Чернівці, Хмельницький, Київ, Дунаївці) приїжджали на навчання, з вивчення мови жестів. Викладачами факультету - віруючі і невіруючі, чують і глухі, що є великою перевагою в навчанні.

Великим досягненням є те, що коледж уклав договір з Хмельницькою школою для дітей з порушенням слуху про те, що викладачі школи викладали в коледжі для студентів. Протягом усього навчання студенти змогли вивчити: побутові та християнські жести, складна мова жестів, мова, якою говорять глухі; калькуючій мова жестів, мова, викладач який вивчає.

Кожен студент проходив практику в помісних церквах та школах, проводили святкові зустрічі з глухими, запрошували глухих в табори. Деякі студенти вже працюють в державних установах Україну перекладачами і соціальними працівниками. Кожна сесія для кожного студента була благословенням.

Головна мета створення факультету сурдопедагогіки, щоб якомога більше людей змогли навчитися мови жестів, для того щоб мати спілкування з нечуючими невіруючими, щоб розповідати про Ісуса Христа, про Його життя, про Його спасіння.

Підготували Ольга та Веніамін Петраш