1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Авраам Байбл. Заздалегідь заплановане пробачення

PDF Друк e-mail

Читаємо лист ап. Павла до Галатської церкви 4розділ 4 і 5 вірші, в новому перекладі:

Та коли настала година, Бог послав Сина Свого, Який був народжений від жінки і жив за Законом. Бог послав Його, щоб Він визволив тих, хто жив під Законом, щоб Бог усиновив нас.

Бог запланував наперед прощення для усіх нас, грішних людей, і коли цей момент настав Він виконав свій план через Різдво!!!

Різдво на кожен день це є ЗАВЧАСНО ЗАПЛАНОВАНЕ ПРОЩЕННЯ.

ВСТУП

Як ви можете мати Різдво на кожен день? Як зробити вашу різдвяну мрію реальністю ? Ви запитаєте: "А яка моя різдвяна мрія"? Я думаю, ви погодитеся, що Різдво - це бути разом, відчуваючи особливий затишок і спокій, глибоку радість і всепокриваючий дух любові і пробачення. Різдво - це насолода особливою обстановкою вашого будинку : святковими прикрасами, розвішеними всюди; це - тихі бесіди за столом, де ви сидите разом близько один до одного, і ваші діти сидять у вас на колінах; прекрасний спів і відчуття чогось неземного, небесного.

Суперечки, труднощі, проблеми - усе це позаду. Холодні почуття також залишені, і ви, забувши про все, насолоджуєтеся атмосферою любові. Думаю, що саме так для багатьох з нас уявляється Різдво.

Чому ж ми так уявляємо Різдво? Тому, що, фактично, в день Різдва ми наслідуємо Бога. У перший день Різдва Бог покрив усе Своє творіння любов'ю і пробаченням. Як Він це зробив? Він зробив це завдяки ретельному плануванню. Суть Його плану була в тому, щоб через Свого Сина Ісуса Христа пробачити незліченну безліч навіть ще не народжених людей. І Він утілив цей план в дію в перший день Різдва.

Отже, ми можемо наслідувати цей план. Але ми не лише можемо його наслідувати. Фактично бажання Бога в тому, щоб ми так і чинили. І це не просто Його бажання, це - Його повеління. Він чекає від нас, щоб ми мали план пробачення інших людей. Звідси і назва цієї проповіді - "Заздалегідь заплановане пробачення".

Результат заздалегідь запланованого пробачення - мати Різдво щодня.

Давайте подивимося на визначення пробачення.

А. Пробачення це -

а) відмова від образи на кого-небудь;

б) відмова від бажання покарати;

в) перестати злитися на кого-небудь;

г) прощати проступки людей.

Тепер, коли ми вже маємо деяку ясність з приводу того, що таке пробачення, розберемося в тому, що ж таке заздалегідь заплановане пробачення.

Б.Заздалегідь заплановане пробачення - це:

а) усвідомлення того, що кожна людина недосконала.

б) заздалегідь запланувати пробачення комусь, коли це буде необхідно.

Чи допускається можливість того, що ваша дружина може зробити якусь помилку наступного тижня? Ми знаємо, що в майбутньому будуть помилки. Тому ми не повинні сліпо йти в майбутнє, і коли що-небудь станеться, обурюватися: "О, що ж сталося"?! У майбутнє ми повинні йти, маючи план.

Важливо щоб ми усвідомили: Спокуси повинні прийти.

У Матф. 18: 7 говориться:

"Горе світу від спокус, бо потрібно прийти спокусам; але горе тій людині, через яку спокуса приходить". Ісус сказав про те, що спокуси, образи повинні обов'язково прийти. Спокуси - це те, що турбує нас, набридає, робить нам боляче, заподіює збиток - і це усе те, що повинне прийти. Чому з нами таке відбувається? Ми - віруючі люди. Ми щодня маємо близькі відношення з Ісусом Христом. Для усіх ми хочемо робити тільки саме найкраще, та все ж це повинно відбуватися в нашому повсякденному житті.

Є три причини, по яких ці спокуси повинні прийти.

1.Занадто завищені очікування. Рим. 14: 13

Тут сказано "Не станемо ж більше судити один одного, а краще судите про те, як би не подавати братові випадку до спотикання або спокуси". Для певних людей ми встановлюємо певні правила і стандарти.

Приклад:

Ми говоримо: "Як же так, адже він вже християнин два роки? Як він може робити такі речі"?

Ми встановлюємо стандарти на те, щоб він жив вже на цьому високому рівні, а він ще живе тільки на тому, низькому. І тому ми ображаємося. Чому? Хіба та людина зробила щось погане? Ні, просто у нас завищені стандарти.

Приклад:

Своїй дитині ми можемо сказати: "Що з тобою? Тобі вже 15, а ти все ще так себе поводиш"!

Чи обов'язково це означає, що з дитиною щось не в порядку?

Ні, необов'язково. Може просто у нас нереальні стандарти, мірки, і дитя не може досягти таких високих стандартів.

Приклад:

Наша дитина принесла в табелі ” 7”, і ми говоримо: "Чому у тебе не "10" або " 11"? Ми засмучені. Ми розсерджені. Ми біжимо в школу до учителя і запитуємо: "Що з моїм сином не так? Він же розумний хлопчик! Він нормальний хлопець! Він дуже старається! Чому ж ви не поставили йому " 10" або " 11"? Нам хочеться узяти і струсити учителя. У нас навіть може виникнути бажання піднести свій кулак дуже близько до його носа.

Чому? Тому, що дуже високі наші стандарти. Часто ми маємо просто нереальні стандарти.

Не раз ми маємо подвійні стандарти. У нас одні стандарти для невіруючих, і зовсім інші для християн.

Приклад: ???

Якщо до нас приходить невіруючий і ділиться з нами полуницею або ще чимось, то ми говоримо: "О, як чудесно! Як прекрасно"! Ми розповідаємо іншим людям: "Ви знаєте, у нас такі прекрасні сусіди. Вони поділилися з нами своєю полуницею, а вони адже невіруючі! Але такі уважні". Але через тиждень до нас заходять віруючі і теж дають стільки ж полуниці. "О, спасибі. Дуже приємно. До побачення". І після того, як вони йдуть, ми кому-небудь говоримо: "М-да, маючи такий великий город, так мало принести полуниці. Знаючи, яка у нас велика сім'я, вони принесли нам не більше ніж наші невіруючі сусіди" .

Бачите, у нас різні стандарти. Одні стандарти для невіруючих сусідів; інші - для християн з нашої

церкви, для наших братів і сестер. Ми ображаємося, і почуваємо себе ображеними через свої занадто завищені стандарти.

2 причина приходу спокус --- Особисті Недоліки.

Приклад:

Ваша дружина тільки що вийшла з квартири, і попросила вас доглянути за дітьми. Ви, звичайно, розумієте, що фактично це прохання до нещастя. Вікно відкрите, дме вітер і ось, ви бачите, як починає падати ваза. Ви кидаєтеся до вікна, намагаєтеся утримати її, але не встигаєте. Ваза падає і розбивається вщент. Повертається ваша дружина і бачить лише купу осколків від вази. А це була її улюблена ваза. Ви говорите: "Знаєш, я пробував упіймати її, але не зміг. Не дотягся". А вона відповідає: "Варто мені піти, як з'являється проблема".

Бачте, ми не можемо бути одночасно в двох місцях, як був воскреслий Христос. Іноді буває, що я лежу хворий, а мені хочеться бути здоровим і займатися справами. Ми можемо пообіцяти і просто не виконати свої обіцянки. Річ у тому, що ми - обмежені істоти. І у усіх нас є свої недоліки.

3.Образи потрібно приймати.

Образи необхідно приймати. Іншої можливості не існує. Ви вже не отримали більше полуниці, незалежно від того, чи були ви від цього щасливі або ні. У вазі квіти більше не стоять.

Приклад:

У будинку у одних сусідів, коли траплялося що-небудь дріб'язкове, усі кричали і злилися. У будинку у інших жили більше християнським життям. Наприклад: якщо розбивалася улюблена тарілка, вона могла просто сказати: "Це була моя улюблена тарілка". Ніхто не кричав і не виходив з себе. Вона просто посміхалися і говорила: "О, це була моя улюблена тарілка".

Того що сталося, все одно вже не повернеш, але один може заглушити свій біль сміхом, а інший навіть цілий день може почувати себе погано.

Якщо люди не приймають образ, як звичайне в їх житті, то образи починають частенько траплятися тільки унаслідок їх неприйняття.

Як справлятися з образами.

Як же відповідати на образи? Ми представимо таблицю з двома колонками: одна з лівого боку, інша - з правою. Заголовок лівою говорить про те, що тут будуть поміщені "Негативні реакції на образи". У правій колонці значиться "Позитивні реакції на образи". На кожну з реакцій будуть дані біблейські вірші. Така таблиця дасть можливість вибирати ту реакцію, яку ви хочете мати. Вона спонукатиме до молитви, вивчення Біблії і змін в християнському житті.

НЕГАТИВНІ РЕАКЦІЇ

1.Затаїти образу.

Після того, як вас скривдили, ви можете ображатися на кривдника. У Каїна була така реакція. Він усвідомив, що це він, не хтось інший, зробив помилку. Але образився і затаїв свою образу. Бог прийшов до Каїна і сказав: "Гріх лежить у дверей твого серця". Але Каїн не послухав.

Брати Йосипа тримали образу і впали в гріх, який переслідував їх усе їх життя. Генерал Давида Іоав тримав образу також, яка йому ж і пошкодила.

ПОЗИТИВНІ РЕАКЦІЇ

1Пробачити

Протилежний стан почуттю прихованої образи - це пробачення. Лука 11: 4 "Пробач нам гріхи наші, як і ми прощаємо всякому боржникові нашому"

Марка 11: 25 "І коли стоїте на молитві, прощайте, якщо що маєте на кого, щоб і Батько ваш Небесний пробачив вам ті, що погрішили ваші".

Ще один вірш в Луки 17: 4, де Христос зробив наголос на те, що ми повинні прощати : "І якщо сім раз на день погрішить проти тебе і сім раз на день звернеться і скаже: " каюся", - пробач йому".

Колос. 3: 13

Ефес. 4: 32

НЕГАТИВНІ РЕАКЦІЇ

2.Відплата

Книга Левіт 19: 18 говорить: "Не мсти і не май злості на синів народу твого; але люби ближнього твого, як самого себе. Я Господь".

Притчі 20: 22 говорять: "Не говори: "я відплачу за зло", надай Господові, і Він збереже тебе".

Притчі 24: 29: "Не говори: "як він поступив зі мною, так і я поступлю з ним, віддам людині у справах його".

1Пет. 3: 9 говорить: " Не віддавайте злом за зло, або лайкою за лайку, навпаки: благословляйте, знаючи, що ви до того покликані, щоб наслідувати благословення".

ПОЗИТИВНІ РЕАКЦІЇ

2.Милість

Притчі 3: 3 говорять: "Милість і істина хай не залишають тебе; обв'яжи ними шию твою, напиши їх на скрижалі серця твого".

Притчі 11: 17: "Людина милосердна благодіє душі своїй, а жостокосердний руйнує тіло своє".

Михея 6: 8 "О чоловік! сказано тобі, що -добро, і чого вимагає від тебе Господь: діяти справедливо, любити справи милосердя і смиренномудренно ходити перед Богом твоїм".

Ісус учив тим же істинам в Єв. від Матвія 5: 7 А в Луки 6: 36

"Отже, будьте милосердні, як і Батько ваш милосерд".

НЕГАТИВНІ РЕАКЦІЇ

3.Немилосердя

Ис. 29: 20-21 говорить: "Тому що не буде більше вже кривдника і хульник зникне, і будуть винищені усі поборники неправди, які заплутують людину в словах і що вимагає суду біля воріт розставляють сіті, і відштовхують правого".

У 1Тим. 6: 4-5 Павло говорить, що неправдивий учитель: "гордий, нічого не знає, але заражений пристрастю до змагань і сперечань, від яких походять заздрість, розбрати, лихослів'я, лукаві підозри, порожні суперечки між людьми пошкодженого розуму".

ПОЗИТИВНІ РЕАКЦІЇ

3. Обов'язок перед ворогами

Вих. 23: 4. "Якщо знайдеш вола ворога твого, або осла його, що заблукав, - приведи його до нього".

Притчі 24: 17-18: "Не радій, коли впаде ворог твій, і нехай не веселиться серце твоє, коли він спіткнеться; інакше, побачить Господь, і невгодно це буде в очах Його"

Притчі 25: 21-22 "Якщо голодний ворог твій, нагодуй його хлібом; і якщо він жадає - напій його водою: Бо, роблячи це, ти збираєш вугілля, що горить, на голову його, і Господь віддасть тобі". Павло цитує цей вірш в посланні до Римлян 12: 20.

Матвія 5: 44 "Любите ворогів ваших. моліться за тих, що женуть вас"

НЕГАТИВНІ РЕАКЦІЇ

4.Ненависть

Книга Левіт 19: 17 говорить: "Не ворогуй на брата твого в серці твоєму"

ПОЗИТИВНІ РЕАКЦІЇ

4.Любов

1 Пет. 1: 22 "Слухняністю істині через Духу очистивши душі ваші до нелицемірного братолюбства, постійно любите один одного від чистого серця"

НЕГАТИВНІ РЕАКЦІЇ

5.Поспішна відповідь

Притчі 29: 20 чи "Бачив ти людину необачну в словах своїх? На безглуздого більше надії, ніж на нього".

Притчі 20: 3 "а всякий дурень завзятий"

Притчі 20: 3 "Честь для людини - відстати від сварки".

ПОЗИТИВНІ РЕАКЦІЇ

5. Поблажливість

Кол. 3: 13 "Зглянувшись один одному і прощаючи взаємно, якщо хто на кого має скаргу: як Христос пробачив вас, так і ви"

НЕГАТИВНІ РЕАКЦІЇ

6.Гордість і зарозумілість

Притчі 26: 12 чи "Бачив ти людину, мудру в очах його? На безглуздого більше надії, ніж на нього"

Притчі 18: 12 "Перед падінням возноситься серце людини, а упокорювання передує славі".

ПОЗИТИВНІ РЕАКЦІЇ

6.Лагідність

1 Петра 3: 4 "Але втаємниченого серця людина в нетлінній красі лагідного і мовчазного духу, що дорогоцінно перед Богом".

НЕГАТИВНІ РЕАКЦІЇ

7.Помста

Лев. 19: 18 "Не мсти і не май злості на синів народу твого; але люби ближнього твого, як самого себе. Я Господь".

Рим. 12: 19 "Не мстіть за себе, улюблені, але дайте місце гніву Божу.Бо написано: "Мені помста, Я віддам, говорить Господь".

ПОЗИТИВНІ РЕАКЦІЇ

7.Віддячити добром за зло

Результат 23: 5 "Якщо побачиш осла ворога твого що впав під ношею своєю, то не залишай його: розв'юч разом з ним".

Лука 6: 27 і 35 "любіть ворогів ваших, благодієте таким, що ненавидить вас.і у позику давайте, не чекаючи нічого; і буде вам нагорода велика".

1 Фес. 5: 15 "Дивитеся, щоб хто кому не віддавав злом за зло; але завжди шукайте добра і один одному і всім".

Звичайно ж, можна привести і багато інших біблейських досліджень, але все таки цей перелік є хорошим для того, щоб допомогти нам замислитися над тим, як якнайкраще реагувати на образи.

В чому ж справжня проблема?.

Справжня проблема - це неправильні реакції на образи.

Вас скривдили, і ви відповіли одній з неправильних реакцій, приведених в нашій таблиці. Отже, тепер спокуси не є більше помилкою іншої людини, вони вже стають проблемою нашої неправильної на них реакції.

Якби просто хтось скривдив нас, тоді було б легко. Ми б сіли і сказали приблизно наступне: "Спасибі! Коли ти прийдеш до мене за пробаченням, я тебе пробачу". І все було б в порядку.

Приклад: дверна ручка

Але тепер, коли ми, йдучи, стукнули дверима так, що тримаємо в руках дверну ручку, ми вже скривдили ту людину. І тепер, якщо він не проситиме вибачення, і ми не зробимо того ж, то двоє колишніх друзів стануть ворогами. Хтось повинен реагувати правильно. Хтось повинен мати цей шанс. Чи бачите ви тепер реальну проблему?

Коли хто-небудь кривдить нас, і ми відповідаємо на це благочестиво, то проблеми немає. Ми прощаємо його і продовжуємо любити. Ми поводимося так, як ніби нічого не сталося. Але, якщо після того, як нас скривдили ми відповідаємо неправильною реакцією, тоді виникає справжня проблема.

Приклад:

Коли ваша дружина підходить до вас і говорить: "Вибач, я тебе скривдила". Ви повинні відповісти їй: "І ти вибач за те, що я грюкнув дверима, та так, що відірвав дверну ручку". Вам також треба вибачитися, тому, що ваша реакція не була святою. Ви не були підготовлені. Ви думали так: "Життя просто прекрасне", і тут ні з того ні з сього БАМЦ! Вас скривдили. Але якби ви були підготовлені, і подивилися б в очі тієї людини, побачили б його обличчя, тоді, можливо, ви б подумали: "Х-м. Можливо, сьогодні мені нанесуть образу"? І повертаючись увечері додому, ви можете помислити так: "Я думав, що мене сьогодні скривдять, але ні". Цього не сталося, тому що ви підготувалися.

Рішення - це заздалегідь заплановане пробачення.

Вирішенням вашої проблеми є заздалегідь заплановане пробачення. А чи можна наперед запланувати пробачити кого-небудь? Так, ви можете!

Наприклад: "Давайте подивимося. добре. Скажімо, на наступній

тижню, 12 січня, якщо моя дружина скривдить мене, я буду готовий пробачити її". Ось це якраз те, про що ми з вами ведемо мову.

Я поділюся з вами сімома кроками, які допоможуть вам практикувати заздалегідь заплановане пробачення.

1.Усвідомте, що ніхто не досконалий.

Був один хлопець, якому подобалася одна дівчина. І він говорив їй, що вона просто досконалість. Її батько кликнув його і сказав: "Мені дуже шкода, але я хочу вас розчарувати. Я знаю цю дівчину набагато більше вас. І знаєте, що я хочу сказати? Вона не досконала".

Вам необхідно усвідомити, що в один прекрасний ранок хтось встане з ліжка з поганим настроєм. Чи хтось може захворіти якраз у той момент, коли ви зібралися на пікнік. Якщо ви усвідомлюєте це завчасно, то вам не треба буде ставити питання: "Чому саме сьогодні? Чом би цьому не статися завтра? Чому не учора? Чому саме зараз"? Коли ви усвідомлюєте факт, що ніхто не здійснений, ви менше ображатиметеся, і це заподіє вам менше болю.

2.Усвідомте, що образа приходить тільки тоді, коли ви її не чекали.

Якщо я чекаю, що проектор може не включитися і вона не включається, чи буду я тоді розсерджений? Чи засмучуся? Чи ображуся? Ні, тому, що я чекав, що таке може статися. Ви образитеся тільки у тому випадку, коли не чекаєте такого. Тому, коли хто-небудь говорить вам щось образливе, або з вами трапляється щось погане, і ви почуваєте себе погано, то не гнівайтеся на кривдника, краще запитайте себе: "Чому я не чекав, що таке може статися? Я ж знав, що воно повинне було коли-небудь статися".

Якщо ви чекаєте таку подію, то воно не буде для вас образливим. Воно стане для вас образою тоді, коли ви не чекаєте його. Це ваша проблема.

3.Майте підготовлений план любові.

Особливо у своїй сім'ї, або в команді, в якій ви працюєте.

Ось вам декілька прикладів:

1. Через кожні десять днів у моєї дружини трапляються головні болі, а зараз вже восьмий день. Схоже, що скоро у неї знову можуть початися головні болі.

2. 2. Діти вже так довго поводяться добре, а на вулиці багато сварок. Можливо, дуже скоро і у нас у будинку буде внутрішній " шторм" з дітьми.

3. 3. Все йде так добре. Ми цього місяця ще не розбили жодної тарілки або склянки. І ваш чоловік говорить: "Ух ти! О, ми не .". і прямо у цей момент він щось упускає на підлогу....

4. Кожного разу, коли у вас все добре, кожного разу, коли ви на піку чого-небудь, знайте - все може змінитися. Мудра жінка або чоловік готують план до змін. У вас є план для себе, для своєї дружини, у вас є план для своїх дітей; тому, коли що-небудь трапляється, ви тримаєте себе під контролем. І ви реагуєте на основі плану любові. Уся ваша сім'я буде здивована вашою реакцією. Ви спокійні і підготовлені. Ви поводитеся зібрано, ваші почуття під контролем. Ви можете посміхатися, і починає відбуватися щось дивовижне. Це вже не біда, тому що ви правильно реагуєте на неї. Отже, замість того, щоб мати великий біль, який міг би зруйнувати вам увесь день, це стає коротким п'ятихвилинним інцидентом.

4.Усвідомте, що ви можете пробачити, навіть якщо вас про це і не просять.

І це правильно.

Приклад:

Ніде у Біблії не говориться: "Прощайте тільки тоді, якщо вас просять про пробачення". Чи можете ви представити Ісуса, який де-небудь в Новому Заповіті говорить : "Не прощайте, якщо вас про це не просять! Це неправильно. Я забороняю вам так поступати. Не прощайте, якщо перед вами не вибачаються". Думаю, дуже важко уявити собі що-небудь подібне. Тому, ми можемо мати хороше відношення пробачення до свого начальника, соработнику, до своєї сім'ї. Ми можемо бути добрими до них. Прощайте їм, не чекаючи їх прохання про це.

5.Вчіться приводити підготовлений план в дію у момент образи.

Уявіть собі, що ваш чоловік вчинив щось жахливе. І ось через тиждень ви говорите: "Ось дорогий, я випекла пиріг". Такий зустрічний план може не спрацювати. Ваш чоловік може не побачити взаємозв'язку між образою, нанесеною тижнем раніше, і пирогом.

Припустимо, ваш чоловік намагався вам допомогти, і як чоловік, проявив незграбність і зіпсував ваші штори. І, як завжди, він тепер чекає, що ви тупнете ногами, грюкнете дверима і побіжите до ванної кімнати поплакати. Але у вас є підготовлений план любові. Отже, ви дивитеся на штори і говорите: "Знаєш, ці штори висять у нас вже десять років. Вони такі старі. Думаю, я з них викрою шматочок для меншого вікна, а ми почнемо збирати гроші, щоб на це вікно купити нові штори". Він, напевно, позадкує назад, думаючи: "Що це з нею відбувається? Що це вона сказала"? А через 15-ть хвилин ви додаєте: "Гадаю, самий час для перерви. Як щодо чашки кави і шматочка пирога"?

Таким чином, увесь цей інцидент обернеться в добро, в дію любові. Ваш брак зміцніє. Проте ж, якщо ви не поступите так у момент проступку, але зробите жахливе обличчя, або скажете: "Добре, все нормально, зробимо, як ти хочеш", тоді пізніше треба буде сказати: "Мені дуже шкода, чи не можеш ти пробачити мене"? І все через те, що ви неправильно зреагували.

6.Вважайте момент образи можливістю, а не обов'язком.

Ви можете робити добро тільки тоді, коли трапляється що-небудь погане. Якщо немає безладу, то нічого не треба і прибирати. Якщо одяг чистий, то немає необхідності її стирати. Отже, кожного разу, коли виникає якась трудність, у вас є можливість повправлятися в пробаченні.

7.Вчіться привітно зустрічати образи.

У Галатам 6 : 2,10 говориться нам про це: "Носите тягарі один одного, і таким чином виконаєте закон Христов. Отже, доки є час, робитимемо добро всім, а найбільш своїм по вірі".

Дозвольте поділитися з вами одним прикладом: "Ага, ось знову образа. Тепер я можу показати, який я християнин. Тепер я зроблю що-небудь хороше. Тепер я покажу, що не скривджу його так, як він мене". Отже, образа у цей момент стає можливістю, яку ви можете навчитися зустрічати радісно.

3.Плід Духа

А тепер давайте поговоримо про те, без чого подібні реакції просто неможливі. Це - плід Духа, про який говориться в посланні до Галатам 5 : 22-23. Однією з його якостей є самоконтроль( стриманість). Наше рішення - заздалегідь запланувати пробачення - включає самоконтроль. Воно включає розуміння того, що труднощі і помилки прийдуть, і ось тоді, в той момент ви повинні мати самоконтроль. Не проявляти природну реакцію, але надприродну.

Приклад:

Наприклад, ваша дитина щось розбиватиме і розливатиме; чоловік бруднитиме свій одяг. Готуючи їжу для гостей, ваша дружина іноді матиме проблеми. Природна реакція на це - підвищення тиску, виділення адреналіну в кров. Ви почуватимете себе прикро і будете засмучені. У вас виникне бажання вилити свій гнів. Це природні реакції.

Надприродна реакція - підставити іншу щоку. Пройти ще один терен. Усвідомити, що у момент образи не час говорити про того, що стався. Краще просто, мовчки, допомогти дружині або членові вашої команди, або тихо прибрати за дітьми. Завтра коли кров вже охолоне, і рівень адреналіну опуститься до нормального, коли ви гарненько виспитеся, тоді можна буде поговорити про це.

Якщо ви навчитеся так поступати, то Різдво у вашому житті буде щодня.

Проблема часто виникає не із-за атак, спрямованих проти нас, але із-за нашої негативної реакції на атаку. День вам псує не чийсь проступок, а ваша реакція на цей проступок.

ВИМОГИ ДО ЗАЗДАЛЕГІДЬ СПЛАНОВАНОГО ПРОБАЧЕННЯ

А.Підготовленість або готовність.

Розглянемо декілька віршів з Біблії:

Екклесиаста 9 : 12: "Бо людина не знає свого часу. Як риби потрапляють в згубну мережу, і як птахи заплутуються в силках, так сини людські уловляются в тяжкий час, коли воно несподівано находить на них".

Осія 10: 12: "Сійте собі в правду - і зберете милість; відкривайте у себе новину, бо час - стягнути Господа, щоб Він, коли прийде, дощем пролив на вас правду".

Я припускаю, що наша тема - це нерозорана земля в житті багатьох з нас. Вам треба почати відкривати цю землю і готувати грунт до запланованого пробачення. Думаю, самий час почати шукати Господа в цьому аспекті. Вірю, що якщо ви навчитеся методу заздалегідь спланованого пробачення, Він виллє на вас Свої благословення.

Матвія 24: 43: "Але це ви знаєте, що якби відав хазяїн будинку, в яку варту прийде злодій, то не спав би і не дав би підкопати будинки свого".

Звичайно, він би підготувався, якби знав. Якби декілька грабіжників збиралися прийти до вас близько двох годин якої-небудь ночі, що б ви робили? Ви б замкнули двері, відкрили вікно і, дивлячись вниз на вулицю, говорили: "Ось вони, вони вже йдуть"! Але, зазвичай, в житті так не буває. Подібне трапляється тоді, коли ми не підготовлені, і тому нам важливо навчитися бути готовими до несподіваних обставин. Вони регулярно відбуваються в реальному житті. Тому, нам необхідно виробити план і розумове відношення до того, якою буде наша реакція в такий момент.

Б.Пильнування

Лука 12: 37 говорить: "Блаженні раби ті, яких пан, прийшовши, знайде безсонними".

1 Фес. 5: 5-6: " Бо усі ви - сини світла і сини дня : ми - не сини ночі, ні пітьми. Отже, не спатимемо, як і інші, але не спатимемо і витвережуватимемося".

У Матф. 26: 41 Ісус сказав Своїм учням: ”не спіть і моліться, щоб не впасти в спокусу: дух бадьорий, плоть же немічна". Вони зробили так? Ні! Вони спали. Згідно з посланням до Фесалонікійців, вони поводилися так, як невіруючі. Їм треба було не спати і молитися, і мати самоконтроль. Отже, якою ж була їх реакція на цю худу подію, до якої вони не були готові? Є тільки одне слово для опису їх реакції. Паніка. Іншого слова немає. Деякі з них почали втікати. Інші вчепилися в Ісуса. Хтось сказав: "А, у мене є меч. У мене меч". Один втік голим, без одягу. Інший відрікся від Ісуса. Учні Ісуса не чекали цієї події, але Ісус знав, що це прийде. Він був готовий до нього. Він запитав тих, хто прийшов узяти Його : "Хто вам потрібний"? І вони не сказали: "Ну, нам Ти потрібний". Біблія говорить, що коли Ісус поставив питання "Хто вам потрібний"?, люди позадкували назад і потрапляли на землю. Ісус міг би покликати десять тисяч ангелів, але цього не було в Його планах.

У 1Кор.10: 12 ми читаємо: "Тому, хто думає, що він коштує, бережися, щоб не впасти"!

І в 1Кор.16: 13: не "Спіть, стійте у вірі, будьте мужні, тверді".

У 1Пет. 5: 8: "Витвережуйтеся, не спіть, тому, що супротивник ваш диявол ходить, як рикаючий лев, шукаючи кого поглинути".

В.Оновлений розум.

Більшості з вас, звичайно, знайомий вірш в Римлянам 12: 2 Він більш ніж підходить до нашої теми про заздалегідь заплановане пробачення. Починається вірш такими словами: "І не стосуйтесь до віку цього". Не робіть більше цього! Це зразок цього століття! Він не належить вашому будинку!

І далі сказано: "але перетворіться". І це не питання, зверніть увагу. Безумовно, це не питання!!! Це констатація факту! Це інструкція! От як це повинно бути! Ви повинні підпорядкувати себе цьому вченню! Але як вам перетворитися? Ви, можливо, говорите: "Ну, з чистим серцем, з покаянням і пробаченням. Чи омившись кров'ю Агнця". Але тут не говориться про це. Наш вірш говорить: "оновленням вашого розуму". Оновлюйтеся при своєму розумі! Це означає знову йти в перший клас, або може бути в дитячий садок, і починати все наново. Починайте із самого початку! Починайте наново!

Різдво може бути у вашому житті щодня!

ВИСНОВОК

Я намагаюся практикувати ці принципи у своєму житті, і це приносить мені величезні благословення, правда іноді я знову і знову потребую нагадування. Нам треба навчитися жити над своїми обставинами. Не будьте водимыми ні хорошим, ні поганим, таким, що зустрічається у вашому житті! Не будьте керованими і керованими своїми обставинами! Майте самоконтроль! Визнайте свої обставини і скажіть: "Я поступатиму так, як робив Ісус". Люди, які поступали так, відкрили для себе те, що навіть посеред біди у своєму житті вони мали спокій.

Заздалегідь заплановане пробачення працює!

У вас може бути Різдво щодня!

Підготував Павло Костишин