1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Обласна християнська вікторина "Виклик тобі!"

Субота, 21 травня 2011, 10:00

 

 

21_травня 2011 року у центральній церкві ЄХБ відбулася Хмельницька обласна християнська вікторина.

Змагання на знання Біблії відбувалися між церквами м. Красилова, Волочиська, Дунаєвець, а також церков «Джерело життя» та «Дім Євангелія» м. Хмельницького.

Вікторина складалася з двох основних конкурсів - на знання Біблії та музичних псалмів.

Перший етап поділявся на 6 підконкурсів:

  1. 10 питань про імена з Біблії.
  2. 10 географічних питань
  3. 10 загальних питань по Біблії
  4. 60 уривків зі Слова Божого, прочитавши які команди чимшвидше повинні були назвати книгу Біблії, з якої взятий уривок. Аби здобути бали, конкурсанти мали проявити кмітливість.
  5. Конкурс «Знайди слово». Ведучий назвав 1 слово командам, яке потрібно було знайти у Біблії якомога більше разів.
  6. Конкурс «Вірші напам’ять». У ньому брали участь по одному учаснику з кожної команди. Вони по черзі говорили напам’ять вірші з Біблії. Деякі учасники сказали більше 70-ти віршів з Біблії разом з посиланнями. Дуже вразила присутніх представниця з Красилова – літня сестричка, яка щоразу цитувала три вірші замість одного. Практично увесь зал був настільки натхненний цією сестрою, що багато хто казали: «Будемо вивчати більше віршів з Писання».

Другий основний блок – музичний конкурс. Він складався з двох підконкурсів. Перший - потрібно було вгадати пісню за мелодією. Другий мав назву «Доспівай пісню». Перші два рядки стовпчика з пісні співала ведуча музичного конкурсу, після неї командам потрібно було точно доспівати наступні два рядки псалма.

В музичному конкурсі виникли певні труднощі. Не було взято до уваги, що у різних куточках нашої області співають псалми на різний мотив.

Усі побажання учасників організатори візьмуть до уваги в наступній вікторині.

Слід зазначити, що кожна з команд мала домашнє завдання: підготувати 5-ти хвилинний відео-ролик з життя своєї церкви, підготувати 1 складне домашнє питання та подарунок для іншої церкви.

Деякі конкурсанти в процесі змагання зробили для себе висновок, що вони мало знають.

Організувала вікторину церква «Джерело життя». Ведучий Олександр Мазур зазначає: «Ціллю вікторини було заохотити людей до більш глибокого вивчення Біблії, по-друге – об’єднати церкви нашої області. Підводячи підсумки змагання можу сказати, що це нам вдалося. Мойсей просить Бога, щоб Він навчив його лічити дні («Навчи нас лічити отак наші дні, щоб ми набули серце мудре!» (Пс 89:12)). Це говорить про те, щоб ми брали урок з кожного дня для того, щоб мати мудре серце. Вікторина була якраз таким днем, де можна було набути мудре серце».

Після закінчення змагання члени церков вручали один одному подарунки, фотографувались, обмінювались адресами, контактами, запрошували в гості. В цілому, багатогодинна вікторина відбулася «на одному диханні». Ціль організаторів була досягнута. Організатори вікторини бажають християнам знаходити час для дослідження Слова Божого та спілкування з Батьком Небесним в цей останній час.

Плиснюк Дмитро Васильович,

пастор церкви «Джерело життя»