1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Християнське ділове братство об’єднує віруючих підприємців країни

Субота, 29 січня 2011, 15:00

 

Дещо незвичайна зустріч відбулася 29 січня – у центральній церкві ЄХБ м. Хмельницького зустрілися підприємці-християни. Особливим гостем зустрічі став брат Тім Джуді зі США. Тім – бізнесмен зі штату Північна Кароліна.

На зустрічі брат розповів, що під його керівництвом було більше 40 працівників. Раніше він не розумів, що означає бути підприємцем та християнином одночасно. Вважав, що якщо він дає десятину церкві – цього достатньо, це і є його роль в церкві. Але потім Господь змінив його серце і підказав, як можна послужити. «Коли ви стаєте успішним бізнесменом, у вас з’являється великий вплив. Через мою роботу Господь дав надзвичайну можливість вказати людям шлях до Бога», – зазначив підприємець.

Тобто, для благовістя Тім Джуді не казав своїм підлеглим проповіді, хоча, напевно, міг би. Та, можливо, це не дало б потрібного результату. Коли у людей з’являлися труднощі, він через Слово Боже показував, як можна вирішити проблему, або як вчинити у тій чи іншій ситуації.


У зустрічі взяли участь як досвідчені бізнесмени, так і дрібні підприємці. Були присутні й ті, хто лише планує почати підприємницьку діяльність. Загалом близько 20-ти учасників з цікавістю слухали розповідь іноземця та його товариша Олександра Пономаренка.

На зустрічі християни-підприємці мали можливість познайомитися один з одним, поділитися досвідом, обмінятись контактами, ідеями й помолитися разом. Дехто розповідав про нагальну проблему і відразу отримував хорошу й корисну пораду від підприємця з більшим досвідом.

Гості зустрічі розповіли про організацію «Християнське Ділове Братство» (ХДБ), яка має на меті створити Національну мережу підприємців-християн.

Даний проект покликаний об'єднати всіх віруючих підприємців України, незалежно від конфесій та деномінацій, що займаються бізнесом, благочинністю, різними соціальними проектами у єдине бізнес-інформаційне співтовариство.

Тім їздить по Україні, зустрічається з багатьма підприємцями і бачить, що у багатьох віруючих бізнесменів є потреби та питання. Багато з них почуваються самотніми у своїй справі та подоланні труднощів. Тому, з метою «побудувати мости», що означає співпрацювати разом, обмінюватись досвідом, порадами та ін. з’явилась ідея створити організацію, яка б об’єднала підприємців-християн України.

Адже в Біблії у Еклезіяста 4:12 написано «А коли б хто напав на одного, то вдвох вони стануть на нього, - і нитка потрійна не скоро порветься!» Так було організоване Християнське Ділове Братство (ХДБ).



 

Олександр Пономаренко, виконавчий директор ХДБ, зауважив, що для кращої співпраці необхідно, щоб у кожній області України був представник цієї організації. Ця людина надавала б інформацію щодо підприємців-християн області, їх кількість, сфери праці, успіхи, питання, потреби, бізнесові пропозиції.

Одна з функцій ХДБ – допомога підприємцям-початківцям. Сюди входять як семінари-тренінги, так і допомога у наданні мікрокредитів для бізнесу.

Також триває розвиток веб-сайту Християнського Ділового Братства. Кожен бажаючий може зайти на Інтернет-сторінку організації за такою електронною адресою: http://www.chbf.org/ukr/

Його мета:

· Допомагати підприємцям і керівникам вищої ланки за допомогою бізнес-послуг, які можуть підвищити конкурентоспроможність на ринку;

· Підтримувати певних людей, щоб вони могли вести свій бізнес як покликання і служіння, використовуючи біблійні принципи, які будуть служити їхнім орієнтиром;

· Побудувати співдружність підприємців-християн в Україні;

· Навчати й розвивати майбутніх підприємців по біблійних принципах.

Ті, хто хоче взяти участь у даному проекті, напишіть на alex@nnce.com.ua і ви отримаєте відповіді на питання, що Вас цікавлять.

Галина Королевська