1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Хрещення новонавернених на свято Хрещення Ісуса Христа

Понеділок, 25 січня 2010, 00:00

 

На велике свято Хрещення Господнього, 19 січня, у центральній церкві євангельських християн-баптистів м. Кам’янця-Подільського, що по вул. Мічуріна, 41, відбулася важлива подія ― хрещення по вірі в Ісуса Христа. Затишний Дім молитви був переповнений ― окрім членів місцевої церкви, на священнодійство завітали брати та сестри з декількох церков області та рідні новонавернених. Усі були в очікуванні радісної події.


Святкове служіння розпочалось співом хору та проповідями. У служінні також взяли участь брати та сестри з інших церков області: декламували вірші, співали пісні та ділились свідченнями. Віталій Марценюк привітав новонавернених, серед яких був і його друг Олександр, піснею «Знамя Христа ― знамя любви».

В цей день заключали завіт з Господом 25 християн: 10 братів і 15 сестер з церков «Дім Євангелія» та «Голгофа» м. Хмельницького, м. Красилова, с.Старого Острополя, смт Смотрича, с. Мілівців та м. Кам’янця-Подільського.

У холодну пору року святе водне хрещення проводять в баптистерії.

Надавали хрещення пастор помісної церкви Ігор Михайлович Андрухов та заступник голови ООЦ ЄХБ Хмельницької області у центрально-західному регіоні, пастор церкви «Голгофа» Віталій Іванович Ясніцький.

Перед початком дійства Володимир Степанович Радомський зачитав Євангеліє від Марка 16:16: «Хто увірує й охриститься, ― буде спасений, а хто не ввірує ― засуджений буде». Новонавернені повірили в Ісуса Христа, як свого особистого Спасителя, покаялись і примирились з Богом, а тепер виявили бажання заключити завіт через святе водне хрещення.


Далі вся церква молилась за другу частину служіння та просила благословіння на тих, хто буде приймати хрещення. Різні люди: чоловіки і жінки, юні та похилого віку, більш забезпечені та люди зі скромним достатком ― до кожного серця достукався Господь. У кожного з них був свій шлях до пізнання Бога і зараз вони тут ― радісні, щасливі, впевнені у своєму рішенні, вдячні та готові служити Ісусу Христу. Особлива подія, коли до Бога приходять сім’ями. Зокрема, цього разу стали членами Церкви одразу три молоді подружні пари з Хмельницького: Василь і Олександра, Роман і Дарина, Роман і Надія.

Після звершення святого хрещення, присутні пастори помолились з рукопокладенням над новими членами Церкви. Володимир Степанович побажав братам і сестрам бути прикладом і світлом для людей, які їх оточують. Традиційно усіх, хто прийняв цього дня хрещення, привітали, подарувавши кожному квіти, книгу та листівку. Також був спомин смерті Господньої, в якому охрещені вперше взяли участь.


Радісні почуття переповнювали нових членів Церкви. «Я дуже дякую Господу за те, що Він зробив у моєму житті, що допоміг мені. Він змінив моє життя через сестру у Христі Світлану Коваленко», ― говорить, посміхаючись, молода сестра Наталя Мишко, ― «Я розумію, що це лише початок»…

Галина Королевська