1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Обласне богослужіння відбулося в єдності


Конгрес Хмельницького обласного Об’єднання церков євангельських християн-баптистів (ЄХБ)

 

 

В_суботу 10 грудня відбувся IV конгрес Хмельницького обласного Об’єднання церков євангельських християн-баптистів (ХООЦ ЄХБ). Довгоочікувана подія відбулась, залишивши в пам’яті та серцях учасників свята приємні спогади та теплі відчуття. Було незабутнє християнське спілкування.

IV конгрес Хмельницького обласного Об’єднання церков євангельських християн-баптистів Конгрес зібрав гостей з майже усіх баптистських церков області, а їх є 141. Зала Хмельницької центральної церкви «Дім Євангелія» вмістила всіх, незважаючи на те, що багато гостей.

Святкове служіння тривало 5 годин, проте для багатьох воно не здалося занадто довготривалим. Цьому сприяла насичена динамічна програма. Об’єднаний молодіжний хор м.Хмельницького урочисто прославив Господа музичними псалмами. Зокрема декілька пісень виконав чоловічий хор. Хористи виконали композиції і акапелла, і в супроводі фортепіано, і з християнським музичним гуртом «Третій крок».

У програмі свята взяв участь і підлітковий хор центральної церкви. Юні хористи у яскравих українських національних костюмах виконали декілька пісень. Доповнював і по-особливому збагачував богослужіння духовий оркестр, гурт братів з Черкащини під назвою «Сіон».

конгрес Хмельницького обласного Об’єднання церков євангельських християн-баптистів В цей день родзинкою був кожний виступ, кожне хваління Богу. Особливо приємно було те, що в програмі взяли участь брати та сестри церков Кам’янця-Подільського Старокостянтинова, Дунаєвець, Шепетівки, Лісовод, Смотрича, Довжку, Волочиська, церков м.Хмельницького та ін.

Привітала гостей та учасників конгресу завідувач сектору у справах релігій і національностей Управління з питань внутрішньої політики Хмельницької Облдержадміністрації Наталя Володимирівна Лопатовська. Вона передала вітання від імені керівництва Обласної державної адміністрації. У своєму виступі держслужбовець зазначила, що Церква євангельських християн-баптистів – наймасовіша в Хмельницькій області серед протестантських церков. На даний час вона складає Обласне Об’єднання, 4 конгрес Хмельницького обласного Об’єднання церков євангельських християн-баптистів 155 релігійних громад, 9 місій та 1 навчальний заклад. Наталя Володимирівна відзначила значну духовно-просвітницьку роботу, соціальну діяльність, яку Церква ЄХБ проводить на теренах Хмельниччини. «З ініціативи Об’єднання відбуваються різноманітні заходи – і благодійні акції для соціально незахищених верств населення, надання їм різнобічноїпідтримки, гуманітарної допомоги, євангелізаційні програми, в першу чергу для дітей і молоді, пропаганда серед них здорового способу життя, культу сім’ї, збереження моральних цінностей. ООЦ ЄХБ відзначається своєю толерантністю у стосунках з іншими релігійнимиконфесіями, діючимив області, дотриманням чинного законодавства про свободу совісті та релігійні організації» - зазначила вона. IV конгрес Хмельницького обласного Об’єднання церков євангельських християн-баптистів Доповідач висловила вдячність керівництву Обласного Об’єднання, усім пасторам за взаєморозуміння, дієву співпрацю з Облдержадміністрацією, з відділом релігій і національностей ОДА, з місцевою владою, а також за ініціювання і активну участь в духовно-просвітницьких, культурологічних, гуманітарних проектах.

IV конгрес ЄХБ Хмельниччини був присвячений святкуванню 450-річчя Пересопницького Євангелія, дня Біблії та дня Подяки за врожай. На ці теми й проповідували запрошені гості-служителі. Старший пресвітер Тернопільського ООЦ ЄХБ Олег Миколайович Цикра проповідував на тему подяки Богу за врожай, зачитавши тексти з книги Буття 1:11-12 та 8:22. Він звернув увагу, що важливо за усім багатством, що мають люди, за врожаєм та достатком побачити Того, Хто це дає. Люди часто приймають це, як належне, але саме від руки Бога залежить, буде врожай чи ні. Тому від нас вимагається цінувати те, що маємо й пам’ятати, що за всім цим стоїть Господь.

4й конгрес Хмельницького обласного Об’єднання церков євангельських християн-баптистів Один із заступників Голови ВСЦ ЄХБ Микола Євгенович Каспров проповідував про важливість для людини перебувати у Слові Божому, через яке Господь промовляє до людини. Брат зачитав з книги Ісуса Навина 1:8 – «Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі». Микола Євгенович закликав замислитися, для чого прийшов Ісус Христос: «Невже тільки для того, щоб започаткувати веселе сімейне свято? Чи для того, щоб дати можливість збагатитися бізнесменам, які продають різноманітні різдвяні сувеніри. Ні, не для того. В Біблії конкретно написано: Ісус Христос прийшов, 4 конгрес Хмельницького обласного Об’єднання церков євангельських християн-баптистів щоб спасти людей від їх гріхів (Матвія 1:21)». Господь, займаючи місце в серці людини, допомагає їй тримати серце в чистоті через різні прояви Своєї благодаті – через кров святу Господа Ісуса Христа, яка очищає від всякого гріха; через Духа Святого, Який діє; через Його живе і діяльне Слово, через яке Він промовляє до кожного серця. Книга Біблія – це живе, діяльне, незмінне Слово (Псалми 118:89-90).

Проповідував під час конгресу також I заступник Голови ВСЦ ЄХБ Валерій Степанович Антонюк. Віруючих він назвав людьми з майбутнього, тому що їх імена записані в Книзі життя. «Ми маємо обновлятися ще і ще, щоб посвячено служити Богові» - відзначив він. Старозавітній євангелист Ісая у 52 розділі з 7 по 10 вірші нагадує християнам про їх місію сьогодні. Брат Валерій зазначив, що ми живемо в час потужного розвитку технологій, але й у час стрімкої деградації суспільства, час розмов про демократію і свободу, час гріховної залежності і рабства. Наш час – час Конгрес Хмельницького обласного Об’єднання церков євангельських християн-баптистів потужних шоу-програм, професійних видовищ, глибоких депресій і все більшої кількості суїцидів. Для всіх у світі, хто сповідує Ім’я Ісуса Христа, є одне головне завдання – в маленькому селі, в обласному центрі та в столиці України – служіння благовістя, передача Доброї Новини. Це покликання християн. Місія Церкви не змінилася, навіть якщо світ швидко змінюється. В Церкви є послання, в нас є Євангеліє, Істина, пізнання Божого Об’явлення, яке вона має нести людям в світі.

На святковому богослужінні присутні переглянули фото з життя християн-баптистів у регіонах Хмельницької області, а також два відеоролики з Всеукраїнського молодіжного фестивалю, який проводився влітку на Хмельниччині.

Керівники регіонів в області разом зі старшим пресвітером по області Володимиром Степановичем Радомським звершили молитву за братство, керівництво Союзу, за церкви Хмельницького обласного Об’єднання церков ЄХБ, за служителів та їх сім’ї, молодь і старших, за духовне зростання віруючих та за пробудження в нашому краї, за Україну та владу. Молитву подяки Господу за Пересопницьке Євангеліє, книгу Біблію та врожай звершили Валерій Степанович Антонюк, Микола Євгенович Каспров та Олег Миколайович Цикра.

IV конгрес Хмельницького обласного Об’єднання церков євангельських християн - баптистів Відбувся конгрес Хмельницького обласного Об’єднання церков євангельських християн-баптистів

Це був незабутній час спілкування, єднання у молитві і прославленні Господа. Християнам з усіх куточків Хмельниччини було приємно зустрітися разом. Віримо, що кожен наситився духовним хлібом і отримав підбадьорення для служіння Богові.

Новини CNL

 

Інформація про конгрес та відео у новинах CNL NEWS

Галина Королевська

Фото: Мар’яна Жмуд