1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

"День добра" у Летичеві

 

Учасники конгресу «Поринь у глибину» подарували добро Летичеву

Учасники та організатори Всеукраїнського християнського молодіжного конгресу 4 серпня 2011 року влаштували «День добра» жителям міста Летичева Хмельницької області, поблизу якого проходив фестиваль. Хоча у Всеукраїнському конгресі взяли участь понад 1200 молодих людей, учасниками «Дня добра» стали близько 200 осіб.

Молодь з самого ранку прибула в містечко на автобусах. День був насиченим. Кожен мав своє завдання. В рамках програми «Чисте серце - чисте місто» велика частина хлопців і дівчат пішли по 50-ти (!) заздалегідь підготовленими організаторами адресах, де протягом декількох годин допомагали нужденним. Молоді християни косили траву, прибирали, білили, фарбували, рубали дрова, допомагали по господарству інвалідам, літнім і самотнім, виконували іншу різну роботу. Також волонтери прибрали від сміття та опалого листя міський парк.

Крім допомоги жителям і прибирання, молодь також проводила акцію «Цигарку на цукерку»: тим, хто палить, пропонували віддати цигарку в обмін на цукерку. При цьому і тим, хто палить, і іншим перехожим вручали брошури з інформацією про шкоду паління для людини. Так учасники фестивалю внесли свій, нехай і невеликий, але важливий внесок в боротьбу з цією шкідливою звичкою.

Також жестом добра в цей день в Летичеві стала безкоштовна роздача питної води.

Найгучнішою і найвеселішою частиною «Дня добра» була велика дитяча програма, яку проводили протягом 5-ти годин в центрі міста. Для підлітків старше 12-ти років організатори підготували командну гру під назвою флорбол (хокей з м'ячиком на асфальті). Місцеві діти вперше побачили таку гру і брали в ній участь. Між дітьми навіть провели чемпіонат, який допоміг визначити I, II, і III місця. Урочисто на вечірньому концерті призери отримали медалі та подарунки.

Для наймолодших гостей програми в центральному парку була організований ярмарок різноманітних розваг, який чимось нагадує всім відомий Дісней-ленд. Там були, так звані, пункти, де діти малювали, проходили цікаві завдання та естафети, грали на великому іграшковому фортепіано, пустували на батуті, розповідали вірші, співали і багато іншого. За активність на кожному пункті вони заробляли гроші – «добрики», за які в спеціальному магазині купували іграшки. У дитячій програмі взяли участь близько 300 дітей Летичева.

Заключною частиною «Дня добра» став вечірній концерт, який відвідали кілька сотень жителів Летичева зі своїми дітьми. Дивлячись на усміхнені радісні обличчя летічівців, було видно, що вони дійсно отримали добро і любов від християнської молоді, а також яскраві враження від вечірньої програми. Для гостей вечора заспівали свої композиції популярні християнські виконавці: співачка Дарина, гурт «Spasenie» і Alex Patlis Band. Вражаюче силове шоу показала команда з семи титулованих борців тхеквондо з Молдови та Олексій Селіфанов з команди Team Extrim. Виконуючи свої номери, виступаючі розповідали про те, як Бог змінив їхнє життя. Розбиваючи і розламуючи різні предмети, спортсмени закликали молодь і дорослих позбавитися від всього поганого в їхньому житті – брехні, куріння, алкоголю, наркотиків, поганих думок та ін.

Про реальність виконання мрій і хороших змін в житті говорила присутнім міс Україна 2007 Ліка Роман. Вона закликала дітей і дорослих вірити у мрію і запевнила, що Бог допомагає здійснити її.

Керівник відділу благовістя ВСО ЄХБ В'ячеслав Грунтковський підняв тему важливості часу. Він нагадав, що час важливіший і набагато цінніший фінансів. Гроші, втративши, можна заробити, але якщо людина втратить час – його не повернути. У цьому аспекті він закликав гостей вечора цінувати час і якнайшвидше визначитися з метою в житті, а також не запізнитися прийняти важливе рішення – примиритися з Богом.

На завершення вечора віруючі роздали кілька десятків коробок з подарунками діткам.


Галина Королевська