1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Свято Благовіщення

Свято БлаговіщенняВ суботу 7 квітня у церкві «Дім Євангелія» відзначали свято Благовіщення. Воно нагадує про важливу подію, коли ангел сповістив Діві Марії благу вістку про те, що вона народить Божого Сина.

Євангеліє від Луки 1:26-38
«А шостого місяця від Бога був посланий Ангол Гавриїл у галілейське місто, що йому на ім'я Назарет, до діви, що заручена з мужем була, на ім'я йому Йосип, із дому Давидового, а ім'я Діві   Марія.
І, ввійшовши до неї, промовив: Радій, благодатная, Господь із тобою! Ти благословенна між жонами!
Вона ж затривожилась словом, та й стала роздумувати, що б то значило це привітання.
А Ангол промовив до неї: Не бійся, Маріє, бо в Бога благодать ти знайшла! І ось ти в утробі зачнеш, і Сина породиш, і даси Йому ймення Ісус. Він же буде Великий, і Сином Всевишнього званий, і Господь Бог дасть Йому престола Його батька Давида. І повік царюватиме Він у домі Якова, і царюванню Його не буде кінця.
А Марія озвалась до Ангола: Як же станеться це, коли мужа не знаю?
І Ангол промовив у відповідь їй: Дух Святий злине на тебе, і Всевишнього сила обгорне тебе, через те то й Святе, що народиться, буде Син Божий! А ото твоя родичка Єлисавета і вона зачала в своїй старості сина, і оце шостий місяць для неї, яку звуть неплідною. Бо для Бога нема неможливої жадної речі!
А Марія промовила: Я ж Господня раба: нехай буде мені згідно з словом твоїм! І відійшов Ангол від неї».

У своїй проповіді Олександр Шевчук звернув увагу на те, що в Біблії відображається всемогутність Бога. В цій книзі є багато обіцянок, які Господь дав людям. І, як було написано пророками, Ісус мав народитися від Діви. Згідно Писання це виконалося, адже Бог – вірний Своєму Слову.

Якщо людина щось святкує, значить це свято є для неї цінним, зазначив В’ячеслав Муц. Християни святкують Благовіщення, тому що ця подія є надзвичайною. Ще за сотні років до народження Ісуса Христа в Книзі пророка Ісаї, 7 розділ, 14 вірш, Бог пообіцяв, що прийде Відкупитель: «Тому Господь Сам дасть вам знака: Ось Діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвеш ім'я Йому: Еммануїл». Брат В’ячеслав сказав про причини, чому Ісус мав народитись від Діви: щоб не успадкувати гріх прабатьків, щоб виконалось пророцтво та щоб бути Богом і людиною, зачатим від Духа Святого і народженим Дівою. «Він умалив Самого Себе, прийнявши вигляд раба, ставши подібним до людини; і подобою ставши, як людина, Він упокорив Себе, бувши слухняний аж до смерти, і то смерти хресної…» (До филип'ян 2:7-8).

Для такої важливої місії Бог вибрав Марію через її покору, яку вона проявляла перед Ним. Успіх – не в гордості, а в покірливості перед Божим Ім’ям. Гордість не повинна мати місця в житті християнина, бо написано: «Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать» (Якова 4:6). Ісус Христос є прикладом покірливості та смирення. Диякон В’ячеслав Муц побажав християнам, щоб їх покірність була подібна до покірності Ісуса Христа.

Віктор Козак у проповіді говорив про те, що Христос прийшов на землю, щоб принести людям спасіння, і Господь хоче, щоб людина пізнала і прийняла цю Добру Новину. Брат також згадав про подію, коли архангел Гавриїл сповістив Марії, що вона народить Месію. Диякон Віктор закликав людей вшановувати цю подію.