1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Молодь Хмельниччини свідкуватиме сміливо


Молодіжна конференція Свідкуй сміливо церква Дім Євангелія м. Хмельницький

Молодим християнам важливо зростали духовно, мати змогу і бажання виконувати головне доручення Ісуса Христа – навчати людей істині, розповідати про Господа та свідкувати про спасіння у Христі.

31 березня у центральній церкві ЄХБ м. Хмельницького відбулася обласна молодіжна конференція під назвою «Свідкуй сміливо». Подія об’єднала молодь різних регіонів Хмельниччини. На зустріч приїхали понад 110 молодих сестер та братів. Досвідчені благовісники в яскравій динамічній формі ознайомили молодь з цікавим методом, як ділитися своєю вірою, на що звертати увагу при спілкуванні з невіруючими знайомими, а також як допомогти знайомій людині в будь-який час прийняти Христа.

Віталій БасенкоВів конференцію обласний керівник молоді Віталій Басенко. Закликали молодь свідчити про Христа і навчили простих та цікавих методів благовістя служителі Володимир Радомський, В’ячеслав Слівін, Сергій Баришев, Павло Чайка, Павло Трошин, В’ячеслав Грень.

 

Володимир РадомськийВідкрив конференцію своїм зверненням до молоді обласний пресвітер Володимир Радомський: «Господь очікує, що буде більше спасенних людей, але для цього нам потрібно благовістити. Так чи інакше, усі відділи в братстві ЄХБ працюють в напрямку створення нових церков, адже благовістя – те, до чого нас закликає Господь». Володимир Степанович звершив молитву за молодь церков братства.

В'ячеслав СлівінВідповідальний за благовістя у Хмельницькому ООЦ ЄХБ В’ячеслав Слівін невимушено й цікаво говорив до молоді. Він зазначив: для того, щоб свідкувати, потрібно щось бачити, бути впевненим у чомусь. Як віруючий може бути впевненим у своєму спасінні? «Я впевнений, тому що Христос помер за мене, і я прийняв це вірою. Бог простив гріхи, коли я їх сповідав перед Ним та попросив у Нього прощення. А Бог заплатив за мої гріхи ще 2 тисячі років тому» - сказав служитель. Підставою для його слів є слова Ісуса Христа в Біблії: «Оце написав я до вас, що віруєте в Ім'я Божого Сина, щоб ви знали, що ви, віруючи в Ім'я Божого Сина, маєте вічне життя» (1Івана 5:13).

Кожному християнинові необхідно вміти свідчити про Бога. Адже в житті, рано чи пізно, може настати мить, коли біля вас не буде ні пресвітера, ні диякона чи лідера молоді, а поруч буде душа, що потребує спасіння.

Потрібно мати рішучість ділитися своєю вірою.

 

Сергій БаришевСергій Баришев, благовісник, диякон Першої Львівської церкви ЄХБ, багаторічний працівник місії ВЄ «Від серця до серця», погодився, що добре, коли християнин служить Богу даром, який має. Однак, на його думку, найкращий метод прославити Бога – готувати учнів, передати їм те, що знаєш. Брат звернув увагу на те, що ніхто не приходить до Бога без інформації. Хто десь почув про Господа, хтось прочитав, комусь розказали. Християнин не може спасти жодну людину, але він може доносити до людей Євангеліє, розповідати про Бога. Великий ефект дає особисте благовістя: «Не пастори чи диякони мають свідчити, а усі. Завдання пасторів – навчити людей благовістити». Тому свідкувати – справа всіх членів церкви.

Віруючий може і повинен свідкувати про Бога своїм життям, але цього недостатньо. Життя і благовістя мають йти разом.

Служитель розповів про найважливіші факти, які слід знати й використовувати благовіснику:

1. Царство Небесне – це подарунок Бога (Рим.6:23). Його не можна заслужити (Єф.2:8,9). Ісус Христос є Бог, який постраждав за наші гріхи і дає нам вічне життя як подарунок.

2. Всі люди грішні (Рим.3:23). Вчені порахували, що близько 10 тисяч думок перебігає в голові людини за день. Тому, хтось більше, хтось менше, але кожен щодня грішить у думках. Людина часом грішить, говорячи погані слова, скаржачись, сварячись й просто, навіть, коли не робить добро.

3. Людина не може спасти сама себе, адже нікому не під силу досягнути святості Бога.

4. Бог любить нас, тому Він не бажає нас карати (1Ів.4:8). Бог також справедливий, тому Він повинен покарати гріх (Рим.6:23).

5. Христос – предвічний Бог і людина (Ів.20:28). Він помер на хресті, щоб заплатити за наші гріхи і приготувати нам місце на небесах (Іс.53:6).

6. Вічне життя можна отримати тільки спасаючою вірою.

Є віра розумова – коли люди знають про Бога, вірять, що Він є. Також є віра «як тривога, то до Бога» - після вирішення проблеми така віра припиняється. Жодна з цих вір не забезпечує людині вічне життя. Спасаюча віра – це коли людина покладає свою надію тільки на Ісуса Христа, для отримання вічного життя (Дії 16:31). Людині потрібно в це повірити й покластися на Бога. Це повна переміна думок – я йду за Богом, що б не сталось у житті. А добрі діла – не спасають, християни роблять їх в якості подяки Богу за те, що Він зробив для них.

В’ячеслав Слівін розповів про простий та цікавий спосіб, як можна запам’ятати на пальцях однієї руки те, що розповів Сергій Баришев, й використовувати його в благовісті.

 

 

Павло ЧайкаПричини, які зобов’язують християнина благовістити, назвав Павло Чайка, координатор місії «Україна для Христа» по проекту «Віра в дії» Західного регіону:

1) Повеління благовістити дає Ісус Христос,

2) Люди без Христа загинуть,

3) Церква Ісуса Христа – єдина надія для світу.

4) Люди мають потребу в Ісусі Христі, і шукають порятунку в чомусь вищому.

.                                                      5) Скоро прийде Христос і благодать закінчиться.

Павло ТрошинПавло Трошин, відповідальний за відділ місіонерського служіння у ВСЦ ЄХБ, мотивував молодь до посвяченого служіння й благовістя. Бог закликає християн йти до людей, які не знають Його. Наші домівки повинні бути відчиненими для людей, щоб спілкуватись з ними та говорити про Ісуса Христа. Найкраще свідчити про Бога друзям, знайомим, тим, з ким ви спілкуєтесь, з ким у вас є спільні інтереси, теми для розмови.

Навівши приклад спортсмена, Павло Іванович звернув увагу на те, що сьогодні потрібно християнину (1Кор.9:23-27): готувати себе, приділяти не менше 10% часу для Господа, планувати свій час, не переоцінювати себе, «бігти» за будь-яких умов, працювати в команді. На думку брата, дуже важливо поряд з собою мати людину, яка б підтримувала тебе, щоб можна було ділитися з нею. «Дуже важливо, щоб у нас була єдність. Адже коли її немає, виникають труднощі і ми вже не можемо бігти» - підкреслив Павло Трошин. Він побажав братам і сестрам правильно бігти і завершити біг.

В'ячеслав ГреньБлаговісник зі стажем В’ячеслав Грень звернув увагу на те, що благовістя повинне закінчитися результатом. Він мотивував кожного свідчити про Бога, тому що це є повелінням Бога (Марка 16:15, Дії 1:8). «Якщо ви не почнете благовістити, ви не пізнаєте радості від бачення (споглядання) результатів» - зазначив він.

 

Конференція проходила дуже цікаво й жваво. Брати-служителі розкрили усі сторони теми зустрічі. Віримо, що цілі конференції, які ставили перед собою організатори, були досягнуті. Виступаючі надихнули молодих віруючих до благовістя, оновили бачення щодо спасіння членів сім’ї, друзів, знайомих; ознайомили молодь з простим способом свідоцтва іншим; розповіли, як допомогти побороти страх; допомогли переосмислити своє покликання та бути готовим допомогти людям набути пової впевненості в спасінні.

 

Відгуки молоді:

Никелюк Лілія, 19 років, с.Лісоводи: «Дуже приємно, що сьогодні були служителі, які доносили нам багато корисного. Найголовніше, що я запам’ятала, благовістя – велика справа і ми повинні йти і свідкувати людям про спасіння. Пропоную робити побільше таких зустрічей».

 

Головатюк Віталій, 23 роки, м.Волочиськ: «Ціллю моєї участі в конференції було дізнатись щось нове для себе. Я зрозумів, що потрібно діяти, бути відкритим. Мав змогу поспілкуватися з молоддю. Повертаюсь додому з радісним серцем».

 

 

 

 

 

Ірина Вальчик, 35 років, м.Летичів: «Сподобались спікери. Мене вразило, що в Росії дуже мало церков. Під час конференції я зрозуміла, що потрібно прагнути до Царства Божого, а не до земного».

 

 

 

 

Губін Сергій, 18 років, м.Кам’янець-Подільський: «Цікава конференція, багато нових знайомств. Сьогодні я зробив висновок, що потрібно більше часу віддавати для Бога, молитві, читанню Біблії, бо молодь в цьому деградує. Потрібно правильно розставляти пріоритети. Хочу побажати молоді мудрості».

 

 

 

 

Ряба Наталя, 29 років, м. Хмільник: «Тема благовістя для мене є дуже актуальною. На конференції дізналась багато практичного. Служителі наводили цікаві приклади в цьому напрямку. Прозвучав сильний заклик до благовістя, нам чітко показали практичні кроки».

 

 

 

 

 

 

Валентина і Галина Королевські

Фото: Анастасія Бідюк