1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Гості церкви – гурт «Берники»

Виступ християнського гурту Берники

 

В неділю 8 квітня на вечірньому богослужінні славили Бога співом гості з Закарпаття – гурт «Берники». Цей християнський гурт є досить відомим серед віруючих. Складом музичного колективу є рідні брати та сестри з сім’ї на прізвище Берники. Вони співають разом вже 20 років.

На богослужінні були присутні не всі члени гурту, але це не завадило їм гарно та мелодійно прославити Господа. Цього дня в ансамблі співали Володимир, Петро та Діна Берники.

Атмосфера на служінні була спокійна та затишна. Зі сцени звучали як нові, так і відомі багатьом композиції. Тому, коли була така можливість, бажаючі зі своїх місць підспівували гостям.

У своїх піснях брати та сестра закликали шанувати батьків, згадати свою першу любов до Бога, пам’ятати про страждання Христа, бажали молоді жити для Господа, а сімейним – турбуватися про свою сім’ю.

Гурт виконав такі пісні: «Хай світить сонце у ваше віконце», «Моя пристань це небо», «Не потеряй Христа», «Батьківська порада», «Не кажи – важко прощати», «Небо – нетлінна краса», «Перша любов – це рання весна», «Молодість, юність – прекрасні роки», «Ты богат сегодня, потому что молод» та ін.

Після участі гурту проповідував Олександр Танаєв, який говорив про життя та служіння Ісуса Христа (Матвія 4:17). Зачитуючи з Біблії про те, як Ісус омивав ноги Своїм учням, як і де ніс служіння, Олександр зробив висновок, що сучасні християни повинні наслідувати Ісуса. Христос є прикладом смирення та служіння.

Варто зазначити, що Ісус перебував серед різних верств населення: спілкувався як з найцивілізованішими, так і з тими, що занепали. Він весь час був у русі, активно й посвячено ніс служіння, разом з учнями ідучи з одного поселення в інше. Христос йшов до людей, а потім вже самі люди йшли до Нього, бажаючи послухати й навчитися від Нього.

«Щоб ми могли щось розповісти людям, в нас самих має бути життя та наповнене серце» - зазначив проповідник. Якщо християнин має світильник, він має поставити його на видне місце, а не ховати, ставити під ліжко чи в комору.

В Євангелії від Луки написано, що Христос ночами молився, а вдень проповідував Якщо це робив Син Божий – нам, християнам, тим більше потрібно це робити. Щоб проповідувати, свідчити про Бога, потрібно наповнитися Божою любов’ю. А, найголовніше, потрібно жити так, як проповідуєш.

Відео виступу гурту: