1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Церква молилась за сім’ї

П'ятниця, 01 червня 2012, 16:30

Написав de

Напередодні проведення у м. Хмельницькому свята «Щаслива Родина» 31 травня церква «Дім Євангелія» звершувала молитву за сім’ї.

 

Все молитовне богослужіння було присвячене темі «Сім’я». Проводив служіння диякон Валерій Олександрович Хома. Нижче наведені тези з проповіді.

Вся Біблія – історія відносин. Апостол Павло поєднання Церкви з Христом співвідношує із шлюбом чоловіка та жінки.

Покине тому чоловік батька й матір, і пристане до дружини своєї, і будуть обоє вони одним тілом. Ця таємниця велика, а я говорю про Христа та про Церкву! Отже, нехай кожен зокрема із вас любить так свою дружину, як самого себе, а дружина нехай боїться свого чоловіка!» (До Ефесян 5:31-33).

Слово «пристане» (рос. «прилепится») означає зварювальний шов. Він міцніший за 2 деталі, які з’єднує, його неможливо розірвати. Так само Церкву неможливо від’єднати від Христа – вони єдине. Біблія говорить що «ворота адові не переможуть її», ніяка сила не може роз’єднати нас з Христом.

Сказано «покине тому чоловік батька й матір», тобто відносини переходять на інший рівень, це дуже важливо. Новоствореній сім’ї батьки можуть в чомусь допомагати, але основне рішення приймають чоловік і жінка. Людина, яка вирішила йти за Христом, має відвертатись від свого старого мислення і отримувати нове, яке угодне Христу.

Шлюб – це не просто союз чоловіка і жінки. Сім’я – це образ шлюбу між віруючими людьми та Ісусом Христом.

Сатана бажає закласти невірне розуміння шлюбу. Надзвичайно важливо, щоб сім’ї будувалися на біблійних принципах, на Слові Божому.

Після проповіді усі присутні поділилися на групи по 3-5 чоловік і звершували гарячі молитви за наступними трьома блоками.

1) Спершу йшла мова про волю Ісуса Христа по відношенню до сім’ї. Прочитавши Єфесянам 5:21, 22,25, брати та сестри, старші й молодші, сімейні й незаміжні молилися за те, щоб виконувалася воля Бога у сімейних відносинах, щоб чоловіки та дружини корилися один одному в Христовім страху; щоб дружини корилися своїм чоловікам, а чоловіки любили дружин як Христос полюбив Церкву. Також молилися про те, щоб подружні пари корилися один одному, а діти – батькам.

2) Далі говорили про спілкування в родині. Біблія вчить нас бути обережними (Єфесянам 5:15), чинити мудро, розмовляти в сім’ї як віруючі в Бога люди – ласкаво, ніжно, з потішенням, на збудування чоловіка і жінки (Єфесянам 5:19). Християни молилися за біблійне спілкування в родині; щоб шлюби були непорочними (Єфесянам 13:4), за укріплення сімей, вірність та гармонію у сімейних відносинах (1 Коринтянам 7:5).

3) І в кінці богослужіння молилися за дітей.

«А Ісус їх покликав та й каже: Пустіть дітей, щоб до Мене приходили, і не забороняйте їм, бо таких Царство Боже».

(Від Луки 18:16)

«Діти, слухайтеся своїх батьків у Господі, бо це справедливе! Шануй свого батька та матір це перша заповідь з обітницею, щоб добре велося тобі, і щоб ти був на землі довголітній! А батьки, не дратуйте дітей своїх, а виховуйте їх в нагадуванні й остереженні Божому!»

(До Ефесян 6:1-4)

В сім’ях мають бути діти. Діти – це дарунок від Господа.

Батькам слід виховувати дітей по Слову Божому, але не дратувати їх (Колосянам 3:21). Батьки дратують дітей, наприклад, тоді, коли вимагають від них виконання правил, певної поведінки, в той час, як самі цього не роблять. Найбільший вплив на дітей мають не слова, а приклад батьків, їх вчинки та їх життя. Тому брати та сестри молилися про те, щоб Бог давав мудрості у вихованні дітей, виховувати їх по Біблії, бути гарним прикладом для власних дітей.

Галина Королевська