1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Звернення до церков євангельських християн-баптистів України

19 серпня перший заступник Голови ВСЦ ЄХБ Валерій Антонюк зачитав Резолюцію-звернення до церков євангельських християн-баптистів в Україні та за її межами, яку виробили як результат спілкування і спільної праці під час IV Конгресу:

Звернення до церков євангельських християн-баптистів України

Улюблені брати та сестри! Повідомляємо вас, що 16-19 серпня 2012 року у місті Львові відбувся IV Конгрес Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів.

Конгрес зібрав близько чотирьох тисяч учасників. На чотириденній зустрічі були присутні служителі та члени багатьох церков ЄХБ, іноземні гості зі Сполучених Штатів Америки та Канади, багатьох європейських держав: Німеччини, Румунії, Португалії, Польщі, Росії та інших.

Захід пройшов під гаслом: "Зростати! Палати! Спасати!"

Тема християнського форуму була розкрита у проповідях, доповідях та секційних обговореннях.

Ми,учасники IV Конгресу євангельських християн-баптистів, усвідомлюємо свою відповідальність перед Богом і світом зберігати і проголошувати євангельську віру не ушкодженою в науці та житті.

Місію євангельської церкви ми вбачаємо в тому, щоб доносити біблійні принципи як у всі сфери суспільного життя, так кожному особисто. Тому кожна помісна церква і кожен християнин покликаний бути безпосереднім учасником місіонерського руху.

Ми висловлюємо занепокоєння тим, що сучасне покоління втрачає правильні життєві орієнтири, морально-етичні цінності. Духовна деградація, моральна розбещеність, руйнування інституту сім'ї, матеріалізм приводять до швидкого духовного зубожіння нації. Такі процеси викликали глибокі політичні, економічні та соціальні кризи.

Ми віримо і підтверджуємо принцип, що саме християнські цінності здатні збагатити нашу культуру, впливати на моральний стан нації і кожного громадянина країни. Повернення до євангельських основ може всебічно оздоровити життя суспільства і сприяти духовному відродженню людини.

Ми приймаємо усвідомлене рішення: об’єднавши зусилля помісних церков, християнських місій та організацій, докладати максимум зусиль для проповіді Євангелія сучасному поколінню.

Ми проголошуємо головні пріоритети служіння церков ЄХБ України:

-    Розвивати міжцерковне партнерство, об’єднуючи та акумулюючи наші ресурси для більш ефективного служіння помісних церков, об’єднань, Союзу ЄХБ.

-    Створювати сприятливі умови для кожного віруючого у помісній церкві з метою його духовного зростання та підготовки до посвяченого служіння.

-    Дбати про глибоке біблійне навчання з метою розвитку кожного, хто прийняв рішення слідувати за Христом.

-    Розвивати служіння малих груп для невіруючих у кожній церкві.

-    Всебічно опікуватися підготовкою нової генерації християнських служителів.

-    Активізувати та розширити служіння благовістя в Україні та за її межами, особливо серед молодого покоління.

"ЗРОСТАТИ! ПАЛАТИ! СПАСАТИ!" – це стратегія помісних церков на майбутні роки, сутність нашого служіння, мета життя кожного християнина. Спасіння Богом людей є головною причиною нашої "затримки" як Церкви в світі.

Ми відповідальні за проголошення Євангелія в нашій країні і по всьому світу.

Нехай же у наших серцях залишається послання Конгресу в апостольському дусі із закликом ревного служителя Павла – апостола, благовісника та в’язня за Христа: «У ревності не лінуйтеся, духом палайте, Господу служіть!» (Рим.12:11).

Прес-служба IV Конгресу ЄХБ