1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Святе хрещення по вірі

Водне хрещення 2012 Церква євангельських християн баптистів Дім Євангелія місто Хмельницький

30 червня 2012 року став особливим днем в житті Хмельницької центральної церкви євангельських християн-баптистів «Дім Євангелія». Цього дня відбулося святе по вірі водне хрещення, яке проходило поблизу центру міста на березі річки Південний Буг.

Однією з головних особливостей життя та віровчення євангельських християн-баптистів є те, що хрещення вони приймають у зрілому свідомому віці. Такий приклад показав Господь Ісус Христос.

Гарного суботнього ранку під відкритим небом розпочалося богослужіння. Всі присутні слухали слова настанови зі Слова Божого від служителів церкви: Анатолія Мельника… та ін. Вони наголошували на важливості цієї події для тих, хто прийняв рішення слідувати за Господом. Це була гарна нагода засвідкувати про Ісуса Христа людям, які спекотного дня відпочивали на березі річки.

Вісім сестер і два брата сказали святе «Вірую!», вступивши в завіт з Богом. Цим вони дали обітницю служити Господу в чистому сумлінні. Адже в 1Петра 3:21 написано: «…хрещення – не тілесної нечистоти позбуття, але обітниця Богові доброго сумління».

Хрещення звершував пресвітер церкви Анатолій Миколайович Мельник. Зустрічаючи охрещених, які йшли з води до берега, християни співали: «Всі ті, що в Христа хрестилися, у Христа зодягнулися. Алилуя!» (Галатам 3:27). Охрестивши новонавернених, служителі звершили молитву з покладенням рук за нових членів Церкви Христової.

Наступного дня, у неділю, в церкві відбулося урочисте богослужіння, де звершили спомин смерті Ісуса Христа, в якому вперше в житті взяли участь нові члени Церкви. Їм надали право першими взяти участь у святині. В кінці богослужіння всі бажаючі вітали людей, які прийняли найважливіше рішення у своєму житті.

Варто зазначити, що перед хрещенням, усі бажаючі протягом певного часу (від місяця – до 6 місяців) відвідують навчання, де пресвітер або інший служитель церкви розбирає разом з ними Біблію. Учасники навчання дізнаються основи віровчення, отримують відповіді на питання, що їх цікавлять. Навчання проходять щонеділі після ранкового богослужіння.

Прес-служба церкви «Дім Євангелія»

Схожі статті: "Не порушуй завіту з Богом!"