1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Старт молодіжного сезону


Старт молодіжок Церква євангельських християн баптистів в Хмельницькому Дім Євангелія

На святкове відкриття сезону молодіжних спілкувань молодь зібралась 3 жовтня 2012 року в церкві «Дім Євангелія». Присутні були представники і з церков «Голгофа», «Джерело життя», «Віфлеєм» (м. Дунаївці ). Ведучим спілкування був Олексій Харченко. Бога славили разом з музичним гуртом "Вертикаль".

Спікер зустрічі – Олександр Савич, пастор церкви «Голгофа» м. Луцьк.

"Один з моїх вчителів, якого Бог уже забрав до себе починав свої проповіді такими словами, якими я хотів би звернутись до вас: "Одне слово від Бога цінніше тисячі слів від людей" – зазначив Олександр.

Він зачитав з Біблії Євангеліє від Івана 15:1-11 "Я правдива Виноградина, а Отець Мій Виноградар. Усяку галузку в Мене, що плоду не приносить, Він відтинає, але всяку, що плід родить, обчищає її, щоб рясніше родила. Через Слово, що Я вам говорив, ви вже чисті.

Перебувайте в Мені, а Я в вас! Як та вітка не може вродити плоду сама з себе, коли не позостанеться на виноградині, так і ви, як в Мені перебувати не будете.

Я Виноградина, ви галуззя! Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене нічого чинити не можете ви.

Коли хто перебувати не буде в Мені, той буде відкинений геть, як галузка, і всохне. І громадять їх, і кладуть на огонь, і згорять.

Коли ж у Мені перебувати ви будете, а слова Мої позостануться в вас, то просіть, чого хочете, і станеться вам!

Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої. Як Отець полюбив Мене, так і Я полюбив вас. Перебувайте в любові Моїй!

Якщо будете ви зберігати Мої заповіді, то в любові Моїй перебуватимете, як і Я зберіг Заповіді Свого Отця, і перебуваю в любові Його. Це Я вам говорив, щоб радість Моя була в вас, і щоб повна була ваша радість!"

В цих 11 віршах 10 разів Ісус вживає одне слово – "перебувати". Біблія відкриває нам секрет успіху в служінні, житті. Цей секрет багато людей шукають в своєму житті, вони хочуть знайти чарівну кнопку натиснувши яку, у житті все раптом вирівнялось, вияснилось і стало на свої місця. Але такої кнопки не існує. А весь цей секрет знаходиться в одному слові – "перебувати". Результатом цього перебування, як написано, ви принесете плід.

Коли жінка вагітна і в ній росте дитина, то ця дитина приєднана до неї пуповиною. Вона "перебуває" і з часом це нове життя стає видиме для всіх.

Христос говорить: якщо ви будете приєднані до Нього, залишатиметесь в спілкуванні з Ним і з часом це нове життя , що приносить спасіння стане видно у вас.

Гарним прикладом є закохані молоді люди. Коли вони не можуть бути поруч, вони весь час думають один про одного, телефонують, щоразу перевіряють, чи раптом, не пропустили повідомлення. Вони перебувають разом в думках, в серці. Сьогодні говорилось про проблему багатьох християн – запізнення. Молоді люди (дівчата особливо) – не дозволять собі запізнитись на побачення бо "раптом він не дочекається і піде". Так само і в кінотеатр, бо їх серце вже там, ще до початку сеансу.

Бо де наше серце – там наше життя. В чому ми перебуваємо, тим ми і живемо.

Дуже шкода, що, часом, ми ходимо з Богом на побачення, але не перебуваємо з Ним. І написано, що коли гілка (тобто ми) відрізана від лози, вона починає засихати.

Хочу привести у приклад звичайне маринування овочів. Господиня закладає овочі в банку, заливає розсолом. І вони там "перебувають", киснуть. Це стається поступово, на це потрібний час, розсіл їх просочує, і овочі потроху змінюють свою сутність, смак. Спокійно, без шуму. Не так як страва у мікрохвильовій печі – швидко нагрілась, швидко вистигла.

Нам потрібні ось такі тихі, неперервні, глибокі стосунки з Богом. Іноді це буде формально – молитва на колінах, читання Слова, іноді це буде проста розмова з Богом на хвилюючу тему. Дуже шкода, що інколи добрі, можливо релігійні речі, служіння Богу можуть заповнити нас більше ніж Бог.

Є багато речей, які самі по собі не є поганими (робота, спорт, сім'я) але якщо Бог не є на першому місці, ці речі даремні. Як написано: "Коли дому Господь не будує, даремно працюють його будівничі при ньому! Коли міста Господь не пильнує, даремно сторожа чуває! Даремно вам рано вставати, допізна сидіти, їсти хліб загорьований, Він і в спанні подасть другові Своєму!" Пс. 126: 1.

"Даремно" – дуже серйозне слово для нас. Ми ж не хочемо прожити своє життя, провчитись, працювати, одружитись, збудувати дім даремно. Адже є речі які залежать не від нас, а від Бога – атмосфера в сім'ї, в домі, успіх в роботі. Тому Бог має бути на першому місці.

Ще один приклад – як ми п'ємо чай. Хтось чайний пакетик то занурює, то виймає, а хтось занурює його і спокійно чекає доки чай стане міцним. Чому перший не матиме міцного чаю? Бо пакетик не "перебуває".

Є дуже проста формула, як можна більше пізнати Бога = Увага x Час. Тобто, приділити всю увагу Богу і провести з Ним час. Ми бачимо це навіть в спілкуванні з людьми – щоб краще її пізнати, нам потрібно провести з нею багато часу. За короткий час знайомства ми не зможемо взнати її добре. Без спілкування можна побачити лише "обкладинку" людини, якісь загальні речі.

Отже, результатом такого перебування з Богом є плід. Особливості плоду:

- плід завжди видимий

- плід завжди показує, на якому дереві він росте

- плід завжди існує для користі інших."

Після обговорення теми, театральний гурт показав присутнім цікаву та повчальну постановку. По завершенні – традиційно чаювання з солодощами. Сподіваємось кожний з присутніх отримав духовне підкріплення та гарне спілкування!

Анастасія Бідюк,

прес-служба церкви «Дім Євангелія»