1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Перший крок у новий сезон!

Старт молодіжного сезону Церква Дім Євангелія м. Хмельницький

Ура! Нарешті відбулась така довгоочікувана подія – відкриття сезону молодіжних спілкувань 2013 року у церкві "Дім Євангелія"! Після, так званих, новорічних канікул молодь зібралась разом прославити нашого Господа, послухати Його настанови, задуматись над важливими життєвими питаннями та просто поспілкуватись.


 

Спілкування проходило у вже звичному для молоді форматі – кафе. Бога славили разом з музичним гуртом у складі Пробитої Антоніни, Габбасової Катерини, Леонова Олександра, Комар Аліни. Ведучий спілкування запропонував молоді пояснити присутнім деякі Божі істини, які асоціюються у них зі звичайними побутовими предметами. І ось які цікаві пояснення знайшла молодь:

  • Морська мушля: як ми насолоджуємось шумом мушлі, знайденої на морі, прикладаючи її до вуха – так насолоджуємось Божими істинами, знайденими у Слові Божому повторюючи їх у своєму серці.


  • Батарейка: як батарейка може заряджати предмет, тільки будучи сама заряджена, так християнин може нести іншим любов і Божі істини тільки якщо сам їх має. Тому: "Уважай на самого себе та на науку, тримайся цього. Бо чинячи так, ти спасеш і самого себе, і тих, хто тебе слухає!" 1 Тим.4:16.
  • Яблуко: дивлячись на яблуко, ми можемо оцінити тільки його зовнішній стан, не знаючи яке воно в середині. Бог же може бачити наш внутрішній стан – стан нашого серця.
  • Гребінець для волосся: так, як гребінець допомагає нам навести порядок на голові, так Слово Боже допомагає нам навести порядок у житті та душі.
  • Клей: у часи випробувань та труднощів з Богом залишаються ті, хто справді "приклеєний" до нього душею – всі інші відпадуть.

Спікер молодіжки Танаєв Олександр допомагав молоді розібратись з такими питаннями: "Як Бог відкривається людям? Як бути близьким до Бога? Що і чому в моєму житті говорить людям, що Бог зі мною?"


Ці питання вивчались на прикладі Історій із Біблії про:

- Мойсея, який був близьким до Бога, взявши на себе відповідальність за чужі долі. Мав великі вповноваження, але разом з тим – великі переживання за багато чисельний народ. Бог через нього звільнив народ від Єгипетського рабства. Він був вірним Богу як служитель. Вих.3:1-12;4:1-12,18; Євр3:2,5

- учнів Ісуса Петра, Андрія, Якова, Івана, які миттєво покорились Христовому поклику, щоб бути там де Христос (бути близько з Ним) (Матв. 4:17-25)

- Саула (через якого Бог звільняє Ізраїль від Амалікітян) і Самуіла (якому було слово від Бога про Саула і він всю ніч взивав до Бога). Послух ліпше жертви, непокірливість як гріх ворожбитства, а свавільство як провина та служба бовванам (1Сам.15:10-23).

- волхвів, які не знали пророцтв, але побачивши Зірку, прийшли поклонитись Христу. Вони вчинили це, на відміну від первосвящеників, які знали пророцтва, та нічого не робили. Ті, хто нічого не роблять для Бога, не можуть бути близькими до Нього (Матв. 2:1-12).

- Савла, якого Бог відніс до числа вірних, поставивши на служіння (Дії 9:1-20; 1Тим.1:12; 1Кор 4:2).

Сподіваємось, що усі присутні запам'ятали важливі уроки, стали ближчими до Бога.

До наступних зустрічей! Приходьте самі та приводьте друзів! Божих вам благословінь!!!

Анастасія Бідюк,

Прес-служба церкви «Дім Євангелія»