1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Різдвяні пісні співали городянам

 

Багато років тому християни церкви «Дім Євангелія» започаткували чудову традицію – вітати співом з Різдвом Христовим жителів рідного Хмельницького. Цей 2013 рік не став винятком.

Ввечері 7 січня, одразу після завершення вечірнього богослужіння, близько 60 молодих братів і сестер вирушили до центральної вулиці міста засвідчити людям про народженого Спасителя. Першу різдвяну пісню заспівали на подвір’ї Дому молитви, що на вул.Шестакова 43.

Різдвяні пісні на вулицях Хмельницького

У музичному вітанні взяли участь хористи та регенти молодіжного та підліткового хору, а також їх друзі. На запрошення приєднатися до молоді відгукнулися і деякі старші члени церкви. Цьогорічні співи у місті стали особливі й тому, що увесь кількагодинний маршрут разом з молоддю пройшли і пресвітер Анатолій Мельник та диякон Валерій Хома.

Отже, першою зупинкою став майданчик біля ТЦ «Либідь плаза». Падав сніг, по вулиці ходили заклопотані люди, але, почувши дзвінкий гармонійний спів різдвяних пісень, перехожі зупинялись і з задоволенням слухали звістку про Христа. Тролейбуси та автобуси, зупинившись, не поспішали від’їжджати – з відчиненими дверима водії та пасажири слухали чудові святкові мелодії з уст молоді. Слухачі дякували і у відповідь вітали хористів. Деякі випадкові перехожі приєднувалися до гурту, бажаючи стати частинкою дійства.

Далі молодь йшла центральною вулицею міста та час від часу зупинялась і співала декілька різдвяних пісень, а служителі зачитували тексти із Біблії про народження Сина Божого та мету Його приходу на землю. Перехожі і тут зупинялись, слухали, посміхаючись. Багато хто підспівував, впізнавши мелодії, знайомі з дитинства.

Останнім та найголовнішим пунктом стала Хмельницька міська лікарня. Тут брати і сестри завітали у більшість відділень, в кожному з яких співали по декілька пісень, читали Слово Боже та молилися за оздоровлення хворих. Радісна звістка про Христа лунала по-особливому тут, де люди потребували втіху, опинившись у зимові свята в медичному закладі, далеко від рідних домівок. Слухачі були дуже відкриті, вдячні, на очах у декого виблискували сльози радості…

Втомлені і водночас щасливі хлопці та дівчата повертались додому. Господь благословив увесь шлях молоді, була гарна погода. Наступного вечора, 8 січня, група молоді з 30 чоловік співала різдвяні пісні і свідчила про Христа пацієнтам та персоналу Хмельницької обласної лікарні. Приємно, що є ще люди, які бажають чути про Сина Божого, що пісні, написані кілька сотень років тому, і сьогодні торкаються людських сердець…

 

Текст: Галина Королевська

Фото: Валентина Королевська

Прес-служба церкви «Дім Євангелія».