1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Поїздка молоді у Вінницю

Поїздка хору хмельницької церкви ЄХБ Дім Євангелія у Вінницю

Доброю традицією Хмельницької церкви «Дім Євангелія» є виїзди хорів у інші церкви, де вони проводять богослужіння і славлять Бога. Брати і сестри відвідують церкви братства як нашої області, так і інших міст України.

У неділю 10 березня молодіжний хор церкви взяв участь у богослужіннях церков міста Вінниці. Зранку це був Дім молитви «Вефіль», а на вечірньому богослужінні молодь славила Бога у центральній Вінницькій церкві євангельських християн-баптистів «Дім Євангелія»

Вів програму хмельничан і виголошував проповідь В’ячеслав Андрікевич, диякон хмельницької церкви «Голгофа». На богослужінні у церкві «Вефіль» він проповідував на тему «Значення смерті Ісуса Христа».

Найбільшою за значенням подією в історії людства є смерть і воскресіння Ісуса Христа. Христос помер на Голгофському хресті для того, щоб:

- стати замісником людей, тобто постраждати замість нас (2 Коринтян 5:21),

- стати нашим відкупителем, тобто, заплатити ціну, викупити нас від гріховного рабства,

- умилостивити гнів Божий,

- виправдати нас перед Богом,

- примирити нас з Богом.

Брати і сестри хмельницької церкви «Дім Євангелія» прославляли Господа Ісуса Христа у хорових псалмах, сольних піснях, а також віршах та проповідях.

Незабутні враження залишив Божий храм центральної Вінницької церкви ЄХБ. Велична висока будівля, яку видно здалеку, вражає своєю красою та довершеністю. До глибини душі вражає й те, скільки праці й старань віруючих було вкладено у її будівництво. Перша баптистська церква у Вінниці була заснована у 1917 році, нині у обласному центрі є п’ять баптистських церков, але «Дім Євангелія» є найбільшою і архітектурно і за чисельністю громади (понад 1450 членів). Будівництво Дому молитви по вул.Максимовича 3а тривало з 1990 по 1996 р. Зараз цей храм вважається одним з найкрасивіших та найбільших у Європі.

У проповіді на вечірньому богослужінні В’ячеслав звернув увагу на богоцентричне життя. «Суть християнського життя можна зрозуміти тільки втілюючи у життя біблійні істини» - зазначив він. Ісус не міг не виконувати волі Отця. Слідування людини за Христом можливе лише після зречення самого себе. Зректись себе – це в першу чергу зректись гріха, «померти» для своїх «улюблених» гріхів і пожадливостей. Це також означає підкорити своє життя Богу. У центрі нашого життя, думок, вчинків, бажань має бути Господь Христос, а не людина.

Після вечірнього служіння та смачної вечері, хмельничани мали змогу познайомитися ближче з молоддю вінницької центральної церкви. Спілкування було цікавим та невимушеним. Брати і сестри обох церков розповіли про своє життя, служіння, які звершують церкви, та плани на майбутнє.

В обох церквах сусіднього обласного центру нашу молодь радо по-сімейному приймали. Було приємно разом молитись і співати з людьми, яких, можливо, раніше не бачили, але з якими зріднила кров Ісуса Христа. Сподіваємось, що участь хору стала духовним підбадьоренням для них.

Галина Королевська,

Прес-служба церкви «Дім Євангелія»