1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Перше Пасхальне служіння

Пасхальне служіння церкви євангельсььких християн баптистів Дім Євангелія

В день, коли велика частина світу, сотні тисяч людей світу вже святкують Воскресіння Ісуса Христа, церква «Дім Євангелія» також згадала цю подію. Тема значення Воскресіння Христа стала центральною на богослужінні: вона оспівувалась у піснях, декламаціях, підносилась у виголошенні Слова Божого. На початку служіння всі присутні заспівали «Христос воскрес із мертвих».

Повністю усю програму проводив підлітковий хор церкви (диригенти: Лариса Бакуліч, Аліна Шкандюк). Слово Боже до присутніх доносили брати з хору.

Артем Маковей проповідував про значення слова «скарб» у Матвія 13:44. Американські вчені дослідили, що для щастя людині потрібне задоволення 4-х складових: фізіологічні потреби, почуття миру і захищеності, потреба в любові, потреба в самореалізації. «Однак саме Царство Небесне є найбільшим скарбом. І ці складові не потрібні нам для досягнення Царства Небесного» - зазначив він. Господь бажає, щоб ми виконували Його волю. Віддавши те, що хоче від нас Бог, ми отримаємо в рази більше. Найдорогоціннішим скарбом на Землі було життя Сина Божого, покладене за гріхи людей на хресті. В Царство Боже може ввійти лише той, хто відрікся сам себе і присвятив своє життя Ісусу Христу.

Андрій Шаманський проповідував на основі притчі про чоловіка, який збудував свій дім на піску і іншого, який збудував дім на камені (Матвія 7:24-27). Він побажав присутнім будувати своє життя на камені, на твердій основі – Ісусі Христі й зміцнятись у вірі.

За звичаєм, підлітки підготували театральну постановку. Цього разу присутні побачили інсценівку, як один чоловік потрапив на Божий суд після своєї смерті. Брати чудово показали діалог грішника з небесним суддею, як він марно намагався здобути право на вічне життя в Царстві Небесному, підраховуючи свої добрі вчинки і з усіх сил доказуючи, що вів праведне життя. Та Слово Боже говорить: «Хто вірує в Сина, той має вічне життя; а хто в Сина не вірує, той життя не побачить а гнів Божий на нім перебуває» (Івана 3:36). Тому виправдання людина може отримати через віру в Ісуса Христа і прощення гріхів завдяки Його крові.

У другій сценці також був зображений вхід у Царство Небесне, але дещо по-іншому. Тут різні душі намагалися увійти у ворота раю, але ангел не міг пустити їх, бо їх одяг був брудний. Вони не могли увійти і очистити свій одяг, незважаючи на свої власні кошти, добрі діла, багато численні молитви, важке життя, страждання та, навіть, знання Біблії. Вільно зміг увійти лише той, хто мав білосніжний одяг, хто омив свою душу від гріхів кров’ю Ісуса Христа, прийнявши дарунок вічного життя.

Третім проповідував Даниїл Личак. Він говорив про те, що згрішивши, людина втратила спілкування з Богом. Але кожен може примиритись з Творцем, якщо впокориться перед Богом, щиро попросить прощення за свої гріхи. Він розповів притчу про блудного сина, якого батько з любов’ю пробачив і прийняв до себе, після довгого часу скитань і розлуки. Так само Небесний Батько готовий пробачити і прийняти грішника.

На богослужінні молоді брати і сестри славили Бога співом. «Радісно співайте пісні хвали», «Иисус – мой парус, моя ладья», «Приди к Иисусу и скажи: я не могу так дальше жить», «Торжествуй свою победу в Боге», «Ты дал ей надежду, Ты веру дал», «Иисус обнимет нежною рукою», «Славу піднесімо Богу! Хай звіщають всі народи: Хвала Тобі! Хвала Тобі! – співаймо Сину на землі» - дзвінко лунала хвала Господу з юних уст.

Через слова молодих людей Бог закликав нас змінювати своє життя, докладати зусилля, йти вперед з Господом, осмислити дорогу ціну, яку заплатив за нас Христос.

Галина Королевська

Фото: Веніамін Петраш

Прес-служба церкви «Дім Євангелія»