1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Хрещення по вірі

 

Хрещення по вірі

У Кам’янці-Подільському відбулось хрещення семи людей, які виявили бажання приєднатися до Церкви Христової. Хоча у кожного з них до покаяння було своє життя, у когось важке, у когось легше, але воно привело їх до Христа.

В Біблії написано: «Покайтеся, і нехай же охреститься кожен із вас у Ім’я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів» (Дії 2:38),

«Хто увірує й охреститься, — буде спасенний, а хто не увірує, — засуджений буде» (Марка 16:16),

«Того образ хрещення — не тілесної нечистоти позбуття, але обітниця Богові доброго сумління...» (1 Петра 3:21).

В суботу 6 квітня 2013 року, виконуючи заповідь Ісуса Христа, у Кам’янці-Подільському відбулось хрещення семи людей, які виявили бажання приєднатися до Церкви Христової. Хоча у кожного з них до покаяння було своє життя, у когось важке, у когось легше, але воно привело їх до Христа.

Знаменна подія відбувалась зранку 16 березня 2013 р. у церкві ЄХБ «Голос Євангелія». Усі охрещені (п’ять братів і дві сестри) були з Хмельницької церкви «Дім Євангелія». Також разом з ними приїхали два вокальні гурти, які своїм співом прославляли Бога.

Людей на богослужінні було небагато, адже для багатьох субота – робочий день. З Хмельницького приїхали приблизно 30 християн, і десь стільки ж було місцевих. В такому вузькому колі і відбулась це священнодійство.

На початку богослужіння прозвучало дві проповіді слова Божого, їх виголосили диякон В.О.Хома та старший пресвітер В.С.Радомський, на славу Бога співали музичні гурти. Проповіді та пісні були здебільшого на тему хрещення, звучали настанови й побажання для тих, хто приєднується до Церкви.

Другою частиною події було саме хрещення. Було видно, що для тих, хто приймає хрещення, цей день – особливий. Брати і сестри підходили до цього з благоговінням, адже що цього дня вони дають обітницю не людині, а Богу.

Хочеться зазначити, що приємно було бачити служіння помісної церкви гостям та охрещеним. Особливо запам’ятався брат похилого віку, який послужив не словом, а ділом. Так як хрещення проходило в баптистерії у церкві, він пильнував, щоб дерев’яна підлога не дуже намокала. Тож він постійно вимочував воду й витирав підлогу.

Коли охрещені переодягнулись, служіння продовжилося. Служителі звершили молитву з рукопокладенням над новими братами і сестрами, кожний з них також мав можливість помолитись вперше в оновленому Христом житті. Потім охрещені взяли участь у спомині смерті Господньої.

Так як дорога та зібрання зайняли чимало часу, місцева церква після закінчення пригостила гостей-хмельничан обідом.

Можливо для присутніх це було лише одним з багатьох богослужінь, але для тих, хто приймав хрещення, це богослужіння запам’ятається на все життя.

Ольга Бердник

Фото: Ірина Боднарчук