1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

ДІТИ – ДІТКАМ

Як ви уявляєте місіонерів? Мабуть думаєте, що це поважні серйозні богослови або жваві юнаки-християни з гітарами в руках, готові долати сотні кілометрів до далеких країн, щоб розповісти про Христа… А як щодо такого образу місіонера: шести - десятилітній учень недільної школи? Він ще небагато знає про Бога, але його дитячої віри достатньо для того, щоб ділитися нею хоча б… з ровесниками або навіть настановляти молодших.

Одного осіннього ранку біля двох десятків дітей церкви «Дім Євангелія» виїхали у село Розсошу для… євангелізації у місцевому дитячому садочку. Цьому передувало те, що керівник громади віруючих у селі Розсоша Віктор Грох повідомив учителів недільної школи та підліткового служіння, що в місцевому дитсадку готові прийняти віруючих з біблійною програмою.

Звісно, з дітьми поїхали і дорослі, щоб допомогти… Чому ми, учителі, вважаємо, що були тільки помічниками? Бо, звичайно, увага маленьких глядачів насамперед була прикута до «артистів» у костюмах тварин, що грали у виставі. Кішка Муся, песик Шарик, жабка Квака, зайчик Біляк, застерігали діток від невдячності і вередливості, яку виявляла свинка Хруся. Діти почули, що важливо дякувати не тільки тим людям, які роблять для них якісь послуги, а головне – Богові, що дає все необхідне. Про це маленькі дізналися і з біблійного уроку про десятьох прокажених, зцілених Ісусом, почули у піснях, які для них співали учні недільної школи. Також всі діти дитсадочка грали ігри з нашими дітьми. Суть гри – пригадати і сказати, за що ми можемо дякувати Господу. Приємним сюрпризом для малюків були подарунки від міжнародного благодійного фонду «Можливості».

Ми поїхали з села задоволеними, адже зустріч з дітками стала справжнім святом подяки Господу. Здається, програма сподобалася не тільки дитсадковим дітям, а й вихователям та деяким батькам, що завітали туди.

Думалося: добре, що вдалось посіяти хоча б одненьке зеренце у юні душі. Але що станеться з ним далі? Чи проросте воно? Чи запам’ятають ті сільські діти головну істину свята: «Дякуйте Богові за все»? Чи зустрінуться на їхньому шляху християни, які закріплять їхню ще кволу віру? Ми продовжували молитися за тих, хто почув євангельську звістку. Потреба за розсошан була внесена до переліку потреб молитовного тижня нашої церкви, і за це зводилися прохання до Господа цілодобово.

Здавалося б, на цьому можна було б покласти крапку. Але Господні плани для нас виявляються ширшими. Цими днями ми почули чудову новину: керівництво дитсадка надає час для регулярного проведення біблійних уроків з дітьми! Є впевненість: якщо Бог відкриває шлях до сорока чотирьох маленьких сердечок, то в Нього є для цього можливості. Головне для нас – бути чутливими до Божого заклику і не втратити шансу благовістити дітям, а через них і їхнім сім’ям. Просимо і Вас, читачу, принагідно молитися за цю справу.

Лариса Мельник,

вчитель недільної школи,

церква «Дім Євангелія», м. Хмельницький