1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Конференція християн-військовослужбовців Хмельниччини

 

З метою підбадьорення та натхнення на духовну роботу серед силових структур проведено зустріч християн-військовослужбовців Поділля.

22 лютого 2014 року в м. Хмельницькому відбулась регіональна конференція християн-військовослужбовців області, де були присутні дев’ятнадцять чоловік, серед яких – діючі військовослужбовці, ті хто перебуває у запасі та їх дружини.

Зустріч розпочав Валерій Олександрович Хома, полковник (запасу), служитель Хмельницької церкви ЄХБ «Дім Євангелія», яка гостино відкрила свої двері для учасників конференції. Зі словами настанови та підбадьорення звернувся до присутніх Віталій Іванович Ясніцький, заступник голови ХООЦ ЄХБ і пастор церкви «Голгофа».

Своїми думками щодо ролі християн-військовослужбовців у суспільстві поділився Голова об’єднання християн-військовослужбовців України (ОХВУ) підполковник (запасу) Василь Миколайович Хіміч (м.Київ).

Було приємно бачити, як учасники раділи, зустрічаючи давніх знайомих та вітаючи один одного. Кожен ділився свідченнями про Божу допомогу у його житті та благовісті товаришам по службі. Під час розмов з братами відчувалось, що вони отримали особливе натхнення та підбадьорення від проведеного часу у спілкуванні та молитві. Брати були засмучені напруженою ситуацією в Україні. Декілька братів, які несуть військову службу у Хмельницькій області, не могли відлучитися зі своїх військових частин.

На конференції було представлено різні види служінь, через які можна доносити Євангеліє військовослужбовцям. Підполковник (запасу) Андрій Бодров та вчитель захисту Вітчизни Василь Сойда представляли туристичне служіння для молоді.

Василь Миколайович Хіміч розповів історію розвитку подій на Майдані Незалежності в місті Києві. Брат ділився враженнями від свідчення людям про Ісуса Христа до початку протистояння, роздачі християнських листівок та Євангелій серед силовиків та протестуючих. Брат Василь розповів про роботу міжконфесійної молитовного намету на майдані Незалежності у м. Києві під час громадянського протистояння, а також про побачене в лікарні, де він був волонтером разом з дружиною. «Коли ми стояли біля входу у лікарню, за двадцять хвилин привезли п’ятеро поранених. Їх зразу клали на каталки, ножицями розрізали одежу. На тілах виднілись сліди від поранень. Вражала жертовність киян – до лікарні люди приносили великі пакети з необхідними ліками, ковдрами, їжею», – ділився враженнями брат Василь.

Конференція спрямовувала та заохочувала всіх присутніх до взаємодопомоги та спілкування з іншими християнами-військовослужбовцями. Де нас поставив Бог, там ми і повинні Йому служити: «Бо ми Його твориво, створені в Христі Ісусі на добрі діла, які Бог наперед приготував, щоб ми в них перебували» (Ефес. 2:10). Бог передбачив для християн-військовослужбовців служіння серед силових структур, щоб вони у своїй напруженій службі та замкнутих колективах змогли пізнати Правду та сенс життя. Щоб не було повторення кровопролиття під час протистояння на Майдані Незалежності, щоб кожний солдат чи офіцер розумів відповідальність не тільки за виконаний наказ перед старшим за званням, але й ніс відповідальність перед найвищим Небесним керівництвом Бога.

Також було обговорено плани служіння на 2014 рік. Нехай Господь благословить виконати Його волю у новому році!

Учасники конференції висловили бажання частіше зустрічатись для християнського спілкування. Такі заходи мають велике значення для відновлення втрачених взаємовідносин та знайомства з новими людьми, які вже здійснюють або бажають нести служіння серед силових структур. Адже наша спільна мета – проповідувати Христа та нести християнські цінності військовослужбовця.

Усі бажаючі змогли отримати матеріали для служіння: буклети, газети, календарі та інше. Це лише маленька частина великої регулярної підтримки ОХВУ для служіння осередків християн-військовослужбовців. Слава Богу за Його вірних воїнів!

Підготували Василь Сойда, Роман Ляшук

Фото: Валерій Хома