1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

На Хмельниччині обрали старшого пастора

 

Обрання обласного пастора церква на Хмельниччини

26 квітня в Хмельницьке обласне Об’єднання церков ЄХБ провело звітно-виборчу конференцію, під час якої старший пресвітер Радомський Володимир Степанович склав свої повноваження. Натомість делегати більшістю голосів обрали на це служіння Іващука Миколу Филимоновича, повідомляє інформаційний відділ Хмельницького ООЦ ЄХБ.

Захід, що зібрав понад 160 учасників, проходив за участю заступника голови ВСЦ ЄХБ Миколи Каспрова та голови Всеукраїнського Союзу церков ЄХБ В’ячеслава Нестерука. Почалась конференція традиційно з привітального слова та молитви голови Хмельницького ООЦ Володимира Радомського. Продовжив надихати Словом Божим Микола Євгенович Каспров.

Володимир Степанович був у обласному служінні впродовж 25-ти років, а обласне об’єднання очолював 8 років. Нині він згодився передати це відповідальне служіння іншому. Звітуючи про роботу як голова Хмельницького ООЦ, він зауважив, що результатам праці завдячує своїм заступникам та керівникам відділів служінь. Брат Володимир висловив щиру подяку працівникам усіх відділів. За його керівництва у області було проведено обласні конгреси, євангелізації, чимало навчальних збудовуючих конференцій, загальнообласні молодіжні фестивалі та зустрічі, Фестиваль християнської молоді Західної України «Вогонь віри» (2010р.) та XII Всеукраїнський молодіжний фестиваль «Поринь у глибину» (2011р.). Було започатковано та успішно проводився випуск щоквартального обласного християнського журналу «Погляд Хмельниччини».

Далі кандидати на посаду старшого пресвітера по області – пастори Микола Іващук, Микала Каспров, Борис Котик та Віталій Ясніцький – коротко розповіли своє бачення щодо служіння в області. Під час свого виступу В.Ясніцький повідомив, що знімає свою кандидатуру, тож до голосування були допущені три кандидата.

Після молитов та прославлення Господа загальним співом, було обрано голову конференції: ним став В’ячеслав Нестерук; секретарем для ведення запису протоколів обрано Леоніда Левчука, також затвердили склад лічильної комісії, головою якої став Віктор Пижівський.

Перед обранням нового старшого пресвітера області голова ВСЦ ЄХБ В’ячеслав Нестерук запросив делегатів конференції до молитви та закликав голосувати так, як їм підказує серце.

За результатами першого етапу таємного голосування більшість голосів отримали Іващук М.Ф. та Котик Б.О.. Внаслідок другого етапу таємного голосування більшість голосів отримав Микола Іващук.

Також делегати конференції підтримали кандидата на першого заступника голови Об’єднання – Олега Карнауха, пастора церкви смт. Понінка Полонського району; затвердили склад обласної ради. Заступників у регіонах буде обрано найближчим часом під час проведення регіональних конференцій.

Особливими хвилинами було висловлення подяки колишньому очільнику області Володимиру Степановичу Радомського та його вірній помічниці по життю – дружині Галині. Брати-заступники Котик Б.О., Мельник А.М., Саволюк С.О. та Ясніцький В.І. привітали їх, вручивши подарунки та квіти.

Далі В’ячеслав Васильович Нестерук зробив оголошення про проведення 12-13 червня у Києві 27-го з’їзду ВСЦ ЄХБ під назвою «Іди і проповідуй Євангелію». В’ячеслав Васильович поділився Словом Божим, наголошуючи про важливість та необхідність молитви у повсякденному житті християнина. Він закликав присутніх пасторів та дияконів вчити людей молитися, щоб молитовний час мав місце не лише у церкві на богослужіннях, а й удома, щоб кожен, як служитель, так і звичайний член церкви, мали щирі молитви перед Божим лицем.

Під час свого першого звернення до пресвітерів як старшого пресвітера Хмельниччини Микола Іващук розповів про плани для обласного об’єднання. Це створення молодіжної консультативної ради, впорядкування церковних груп через приєднання їх до церков, посилити молитовне життя в області зокрема через проведення молитовних сніданків, визначення стратегії праці Об’єднання, підготовка нового покоління служителів, налагодження тіснішої співпраці відділів ООЦ з помісними церквами. Микола Филимонович зачитав два тексти зі Святого Письма:

«Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа,навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!» (Матв. 28:19,20).

«А ви один до одного будьте ласкаві, милостиві, прощаючи один одному, як і Бог через Христа вам простив!» (Еф.4:32)

Старший пресвітер області зазначив: «Ця програма Ісуса Христа залишається в силі. Кожен служитель, кожна церква, кожна душа повинна і надалі докладати всі зусилля щоб виконати наказ нашого Господа Ісуса Христа». Він побажав присутнім бути ласкавими, милостивими, прощати один одного, як і Бог у Христі простив нам, та запросив служителів до спільної праці.

На завершення В’ячеслав Нестерук сказав слово настанови та разом з М.Каспровим звершив молитву благословення над новобраними служителями та радою, попросивши у Бога благословіння на їхню діяльність. Завершилась конференція братерським спілкуванням.

Для довідки: Микола Филимонович Іващук у церковному служінні 29 років, три з яких них займався місіонерською діяльністю, 17 літ є одним з пасторів церкви м.Дунаївці, впродовж 7 років був директором та викладачем Дунаєвецького біблійного коледжу, трудився в обласній церковній раді. Одружений, має 4 дітей. Інші служителі відгукуються про нього як про слухняного, богобійного, досвідченого та шанованого у братстві брата.

Галина Королевська

Фото: Веніамін Петраш