1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Для всього свій час, і година своя кожній справі під небом…

 

28 червня 2014 року у місті Хмельницькому в приміщенні церкви «Голгофа» відбулась конференція служителів серед молоді Хмельницької області.

Спочатку учасники з різних куточків області розповіли про благословення Божі у їх житті. Основним змістом духовних переживань молодих людей було те, що у всіх випробуваннях, особистому й духовному житті, служінні, проблемах та побутових клопотах Господь, по своїй милості, підбадьорював та направляв їх на правильну дорогу.

Голова Об’єднання церков ЄХБ області, старший пастор Микола Филимонович Іващук наставляв присутніх словами із 1Кор.16:13-14 «Пильнуйте, стійте у вірі, будьте мужні, будьте міцні, хай з любов'ю все робиться в вас!».

Він зазначив: «Ми повинні завжди усвідомлювати небезпеку, як зовнішню, так і внутрішню, яка виходить від наших бажань. Потрібно міцно стояти у вірі, буди міцними у християнських переконаннях, мужніми у випробуваннях та все робити з любов’ю. Все що не робите – хай завжди буде з любов’ю. Найвищим мотивом наших діл та слів може бути тільки любов, тому що це найцінніше для Бога».

Учасники конференції молились за духовні та особисті потреби один одного. Після цього, до присутніх звернувся заступник голови обласного Об’єднання пастор Олег Миколайович Карнаух. Він виклав тему «Для всього свій час» Екл. 3:1-11.

Ми маємо час, який даний нам Богом. Що це означає для нас?

1. Ми живемо у час, який визначений Самим Творцем! Чи ми розуміємо це? Якщо розуміємо – то як будемо використовувати його? Відповідаючи на дані запитання, перед кожним постає вибір: використати час для себе чи для Бога.

2. Всевишній має ціль на наш час. Чи усвідомлюємо ми ціль для свого особистого часу? Чи відчуваєте ви поклик до того служіння, яке робите? Пам’ятаймо про велике доручення Христа, бо в ньому значна частина мети на життя кожного християнина на землі (Мт.28:18-20).

Для того, щоб виконати Господній план на наш час, важливою є підготовка та посвячення. Щоб якісно виконувати роботу на духовній ниві, служителю потрібна пристрасть до Бога.

Щодо самих робітників, то Бога більше цікавить не те що ми робимо, а те ким ми є насправді. Господь більше цінує якість, а не кількість. Він Хоче бачити щирість нашого серця в ходінні перед Ним.

Використовуючи час, ми маємо усвідомлювати, що являємось інструментами у Божих руках. Наш Небесний Майстер робить через нас те на що ми самі нездатні. Ми покликані протягом всього життя робити те, що ми не можемо з тим. що ми не маємо…

Це були воістину важливі для служителів слова. Адже молодь часто не задумується про час, так як вважає що має його вдосталь.

Закінчилась конференція теплим спілкуванням та обміном планами на молодіжне служіння в області. Всі присутні були однодушними, що для духовного зростання християнської молоді необхідно: більше спільних зустрічей, особливо відвідувань церков; спільне проведення соціальних заходів для свідоцтва людям; проведення молодіжних молитов, конференцій, фестивалів та семінарів; ретельне планування роботи, обрання помічників молодіжного керівника від різних регіонів області та розвиток нових форм і методів роботи з християнською молоддю.

Нехай Бог благословить молодих християн у використанні даного Ним часу!

Роман Ляшук