1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Раді вітати усіх вас зі святом жнив – Днем Подяки!

 

Улюблені в Господі брати та сестри!

Раді вітати усіх вас зі святом жнив – Днем Подяки!

Свято жнив 2014

Ще в сиву давнину всемогутній Бог Творець, звертаючись до Свого вибраного народу, проголосив: «А п’ятнадцятого дня сьомого місяця, коли ви збираєте врожай землі, будете святкувати свято Господнє сім день; першого дня повний спочинок, і восьмого повний спочинок.» (Левит 23:39). Далі у наступних віршах цього розділу ми читаємо, що Бог закликає Свій народ, щоб цих сім днів святкування він веселився і радів перед лицем Господа Бога Свого. І ця постанова вічна для всіх наступних поколінь.

Хочеться зауважити кілька важливих думок з вищезазначеного тексту.

По-перше, що Сам Бог заповів це робити Своєму народові кожного року, коли він буде збирати врожай землі, яка дала свій плід на пожиток усіх людей тільки тому, що Бог її рясно поблагословив. Як про це ми читаємо в Псалмі 66:6-7 «Хай Тебе вихваляють народи, о Боже, хай славлять Тебе всі народи! Земля врожай свій дала, – Бог поблагословив нас, наш Бог!».

По-друге, що святкування збору врожаю ізраїльським народом Біблія називає святом Господнім. Що це означало тоді і що сьогодні означає для нас? Слово Боже постійно підкреслює, що наш всесильний Бог є єдиним подавачем всього добра, всіх матеріальних і духовних благ. Зокрема ця важлива думка звучить у Псалмі 103:27-28 «Вони всі чекають Тебе, – щоб Ти часу Свого поживу їм дав. Даєш їм – збирають вони, руку Свою розкриваєш – добром насичаються». І це стосується абсолютно всіх людей, всіх тварин, всього живого. Все, створене Богом, в усьому залежить від Нього. Господь Вседержитель був і є істинною причиною нашого добробуту. Отже, тому свято Господнє, що Він є у центрі всього нашого життя, включаючи і матеріальну сферу.

По-третє, що Божий народ тоді веселився і радів вдячним серцем, прославляючи Бога за всю Його щедрість, милість у матеріальній і фізичній сферах.

Новий Завіт закликає усіх нас: «Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами!» (1Петра 5:7). Бог у Своїй вірності і любові робив це вчора, чинить і сьогодні, і буде продовжувати турбуватися про нас і про всі наші потреби й завтра. А це означає, що наша відповідь на всю Божу турботу про нас повинна бути такою: «Подяку складайте про все, бо така Божа воля про вас у Христі Ісусі.» (1Солунян 5:18). Піднесемо ж до Господа вдячний свій голос і в цей День Подяки за всі Його щедрі дари, якими Він обдарував нас, наші сім’ї, нашу Україну і в цьому році. І будемо це робити і в усі наступні дні нашого життя. «Дякуйте Господу, – добрий-бо Він, бо навіки Його милосердя!» (Псалом 135:1)

З любов’ю і молитвою про Вас, Ваші брати у Христі

Іващук М.Ф., Богомаз В.О., Котик Б.О., Карнаух О.М., Мельник А.М., Огнівчук В.Я.