1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

"Марш сім'ї" об’єднав кілька тисяч хмельничан

 

В рамках "Тижня подружжя в Україні", в Міжнародний день сім'ї в Хмельницькому пройшов "Марш сім'ї". Близько 5 тисяч городян приєдналися до масштабного маршу. Православні, протестанти, римо і греко-католики об'єдналися, щоб відстояти традиційні сімейні цінності. Городяни, для яких сім'я – цінність в житті, йшли колоною вулицями Хмельницького. Дорогою співали релігійні пісні і просили у Бога благословення для всіх сімей. Першими в колоні йшли учні з батьками та вчителями Християнської школи, після – представники 10 церков різних конфесій з логотипами і назвами своїх громад, в середині колони грав духовий оркестр, а також приєдналися батьки з дітками у візочках та велосипедисти. Пройшли хмельничани від костелу Христа Царя Всесвіту і до майданчика біля кінотеатру Шевченка.

У центрі міста відбувся концерт, на якому виступили представники різних конфесій, муніципальний хор, хор з церкви Християн Віри Євангельської "Світло для світу", діти Християнської школи "Мої обрії", прозвучали сольні виступи і спільна молитва за Україну, за родини. Мер міста Олександр Симчишин висловив подяку організаторам і всім присутнім за проведення Маршу сім'ї у Хмельницькому, в підтримку сімейних цінностей в Україні.

Зі сцени звучали Слова з Біблії "Чоловіком і жінкою створив Господь". Вікарій Кам'янець-Подільської єпархії греко-католицької церкви Іван Данкевич говорив про цінність буття, що Бог створив чоловіка та жінку. Настоятель Римо-Католицької парафії Анатолій Білоус розповів про цінність людського життя, що тільки Бог дає і забирає життя, і що воно цінне для Нього. Анатолій Мельник, пастор церкви Євангельських Християн-Баптистів, прочитав місця з Біблії, де сказано про цінності шлюбу, про сім'ю і про дітей. Під час концерту волонтери з церков організували для дітей малюнок на асфальті "Мама, тато, я – щаслива родина", а також збирали підписи до Верховної Ради, щоб на законодавчому рівні закріпити Україну, як країну з традиційними сімейними цінностями.

Ідея маршу не нова. Його вже проводили і в інших містах. Організатори вірять і сподіваються, що Марш сім'ї стане хорошим початком для проведення таких спільних заходів в місті Хмельницькому щороку.

Ольга Петраш