1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Всеукраїнський фестиваль «Поринь у глибину»

Середа, 10 серпня 2011, 20:01

Всеукраїнський фестиваль «Поринь у глибину»

 

Відбувся XII Всеукраїнський молодіжний християнський фестиваль ВСО ЄХБ «Поринь у глибину». Конгрес об'єднав молодь України – його учасниками стали християни з усіх 25 областей країни.

Незважаючи на похмуру погоду, відкриття фестивалю не зірвалося і тривало до опівночі. Особливій урочистості вечора сприяв спів зведеного молодіжного хору Західної України. Також співом вознесли хвалу Богу гурт «Пірс» (м. Одеса) і гурт прославлення церкви «Преображення» (м. Київ).

XII Всеукраїнський молодіжний християнський фестиваль ВСО ЄХБ «Поринь у глибину» хор

Подібні до цього всеукраїнські фестивалі проводяться раз на три роки. Цього разу місцем проведення став Захід України, а саме с. Марківці Летичівського району Хмельницької області. Хмельничани приймали Всеукраїнський молодіжний конгрес вперше. У мальовничому місці біля соснового лісу, на березі Південного Бугу, в наметовому містечку розмістилися понад 1200 юнаків та дівчат.

XII Всеукраїнський молодіжний християнський фестиваль ВСО ЄХБ «Поринь у глибину» учасники

В_день відкриття фестивалю привітати християнську молодь приїхали президент Союзу євангельських християн-баптистів України В'ячеслав Нестерук, голова Хмельницького обласного об'єднання церков ЄХБ Володимир Радомський, віце-президент Союзу ЄХБ Микола Каспров, віце-президент Союзу ЄХБ Михайло Ондрашко, голова ООЦ ЄХБ у Вінницькій області Леонід Почапський. Служителі разом здійснили молитву благословення на конгрес.

День добра у Летичеві Відгуки учасників фестивалю

 

 

 

 

 

 

 

Зі зверненням до гостей і учасників фестивалю виступила начальник управління внутрішньої політики Хмельницької облдержадміністрації Валентина Моісеєнко. Вона передала вітання від імені голови Хмельницької облдержадміністрації Василя Ядухи, який не зміг бути присутнім особисто. Валентина Анатоліївна, звертаючись до молодих християн, зазначила: «Ви є прикладом, якому варто наслідувати не тільки молоді, але і кожному жителю нашого краю. Хмельниччина завжди рада вас бачити».

Були присутні й інші представники влади – голова Летичівської районної ради Тимчак В.В., заступник голови районної державної адміністрації Вущак В.М. і багато інших.

Віталій Вущак вважає, що такі заходи сприяють вихованню у молоді почуття гуманності, любові до ближнього, віри в Бога, поваги до старшого покоління.

XII Всеукраїнський молодіжний християнський фестиваль ВСО ЄХБ «Поринь у глибину» сцена

На урочистому вечорі показали відеопривітання першого президента України Леоніда Кравчука, який побажав делегатам молодіжного фестивалю бути поколінням, яке може нести в суспільство важливі духовні принципи і мораль.

У другій частині програми В'ячеслав Нестерук розкрив тему XII Конгресу. Поринути в глибину – означає поринути в Слово Боже. Якщо молоді люди хочуть бути успішними, щоб Бог використовував їх у служінні – потрібно «поринути» у Біблію, досліджувати, вивчати Писання і Бог обов'язково благословить.

За словами В'ячеслава Васильовича, щоб зануритися в цю глибину, потрібно:

- досягти високої моральної чистоти,

- молитися,

- дотримуватися Божих заповідей,

- свідчити про Христа (якщо людина не говорить іншим про Бога, значить, вона не досягла глибини),

- цінувати час,

- відкинути гордість, адже «Бог гордим противиться, а смиренним дає благодать»,

- використовувати свій дар, талант від Бога в служінні,

- у полі зору повинна бути вічність («Перш за все, шукайте Царства Божого»).

В Біблії є приклади людей глибокої віри: Марія, яка була удостоєна народити Ісуса Христа, а також мужі віри Мойсей, Данило, Ной, Авраам і інші. В'ячеслав Нестерук побажав учасникам XII Всеукраїнського християнського молодіжного конгресу пірнути в духовну глибину, змінити життя, переоцінити його, щоб досягти успіху з Богом.

Організатори подбали про підготовку насиченої програми: духовно-навчальна частина, багата спортивна програма, загальні ігри, змагання, запрошені відомі проповідники, а також християнські музичні виконавці, серед яких гурти «Спасіння» (Мінськ, Білорусь), «Пірс» (Одеса), «Набат» (Молдова), «Skyline», «Чисте серце», «Вертикаль», виконавці Олександр Патліс, Дарина та інші.

XII Всеукраїнський молодіжний християнський фестиваль ВСО ЄХБ «Поринь у глибину» гурт Вертикаль

Дні фестивалю мали свої назви «Поринь у глибину», «Поринь у Бога», «Поринь у відносини з людьми», «Поринь у благовістя», «Поринь у посвяту та учнівство». І на кожну з цих тем на вечірніх служіннях звучали проповіді Станіслава Грунтковського, Сергія Гаврилова, Михайла Корнєва, В'ячеслава Нестерука та Валерія Антонюка. Крім цього, кожен день увазі молоді пропонувалися 3 семінари і на вибір 5 майстер-класів на різні теми. Семінари на теми духовного зростання, посвяти, пізнання Бога читали відомі проповідники і євангелісти, серед них: Олександр Савич, Андрій Корнійчук, Андрій Костишин.

XII Всеукраїнський молодіжний християнський фестиваль ВСО ЄХБ «Поринь у глибину» семінари

Великий резонанс серед молоді викликав семінар Олександра Савича «П'ять питань, які потрібно задати собі перед заручинами». Він зібрав майже всіх учасників фестивалю. Це не дивно – сімейна тема дуже цікавить молодих братів і сестер, тому що вона є актуальною в житті кожної людини, особливо в юному віці, коли доводиться робити вибір, з ким йти разом по життю, створити сім'ю. Олександр відповів на багато питань, що цікавлять молодь, дав практичні поради і розповів, що говорить Біблія на цю тему.

Крім цього, корисними для учасників, за словами організаторів та відгуками молоді, були майстер-класи. Тут докладно розглядалися багато напрямків і теми «Сучасні культи», «Біла пляма 10/40», а також дитяче, підліткове, спортивне, соціальне, музичне та інформаційне служіння та ін. Варто зазначити, що, крім молоді з України, учасниками конгресу стали також християни інших країн: Росії, Молдови, Німеччини, США, Узбекистану і Таджикистану.

XII Всеукраїнський молодіжний християнський фестиваль ВСО ЄХБ «Поринь у глибину» слухачі

Не можна не згадати про ще одну подію. В один із днів між найсильнішими учасниками фестивалю проводилися змагання під назвою «Богатирські ігри». На обладнаному спеціально до цієї події спортивному полі відбувалося щось неймовірне. Звичайні на вигляд брати, деякі навіть зовсім не богатирської статури, легко носили 50-кілограмові мішки, підіймали імпровізовані гирі, зроблені з двох збитих між собою колод, кидали цеглу, віджималися, підтягувалися й усіма іншими можливими способами демонстрували свою завзятість і богатирську силу. Розім'ялися та приступили до серйозних змагань перетягування автомобіля. Жили натягувалися струною і спини перетворювалися на суцільне сплетіння м'язів, коли претенденти на звання найсильнішого учасника фестивалю намагалися протягнути навантажений легковий «Форд» і навіть мікроавтобус! В результаті напруженого дня змагань безперечним переможцем богатирських ігор був оголошений Ілля Кравченко, регіональний лідер молоді Житомира. На вечірньому служінні він отримав у подарунок кубок переможця, а інші учасники грамоти і медалі за зайняті призові місця.

XII Всеукраїнський молодіжний християнський фестиваль ВСО ЄХБ «Поринь у глибину» змагання

Учасники фестивалю, багато з яких несуть у своїх церквах певне служіння, активно обмінювалися досвідом та контактами. Багато хто відкривали для себе і один одного, і нові можливості для служіння.

Фінал фестивалю був урочистим і насиченим. Відкрив святкування виконанням мелодій улюблених християнських псалмів духовий оркестр із Житомира. Молдовські тхеквондисти разом з учасниками фестивалю, які відвідали напередодні їх майстер-клас, підготували для фінального вечора кілька нових оригінальних трюків. Пісковий живопис дівчини Світлани, що зобразив відому біблійну історію про блудного сина, викликав захоплення глядачів.

XII Всеукраїнський молодіжний християнський фестиваль ВСО ЄХБ «Поринь у глибину» молитва

Але головний сюрприз був попереду. Після проповіді заступника голови ВСО ЄХБ Валерія Антонюка і озвученого Павлом Унгуряном докладного звіту молодіжного комітету про виконану за сім років роботу, на сцену були запрошені перший керівник молодіжного служіння Павло Храпак, нинішній лідер молоді Павло Унгурян і представлений учасникам Фестивалю в якості нового лідера молодих християн церков ВСО ЄХБ Андрій Корнійчук. Прощання було зворушливим, але, як сказав Валерій Антонюк, «зміни не трагедії, а нові перспективи, в які Бог поміщає нас».

XII Всеукраїнський молодіжний християнський фестиваль ВСО ЄХБ «Поринь у глибину» фінал

Після цього була спільна молитва подяки за християнську молодь і за ту, що ще в світі, за розвиток служінь, за пробудження, за посвячене служіння Богу. А завершив свято яскравий феєрверк. Всеукраїнський фестиваль християнської молоді успішно завершено. Слава Господу, Який рясно благословив проведення це великого заходу. Сподіваємося, що молоді брати і сестри, не залежно від того, як давно вони присвятили своє життя Богові, є лідерами служінь або новонаверненими, протягом цього тижня поринули в Господа, спілкування з Ним, з християнами, наситилися духовно і повернулися додому іншими. Сподіваємося, що Дух Святий змінив щось у їхніх серцях і мисленні, запалив їх для присвяченого служіння Богові і людям.

Галина Королевська

У статті частково використані матеріали Олени Мокренчук