1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Зібрання

 

«Не залишаймо зібрання свого, як є в деяких звичай, а заохочуймо один одного, і тим більше, чим більше бачите, що день той наближається» (Євреїв 10:25).


Зрозуміло, що віруюча людина може читати Біблію вдома і навіть повинна робити це. Але окрім молитви і читання Божого Слова вдома, кожному християнину необхідне спілкування з іншими віруючими. Через них Бог зміцнює людину у вірі, підбадьорює і підтримує. Після такого спілкування відчувається прилив сил. Богослужіння проводяться декілька разів на тиждень.

Про зібрання перших християн ми читаємо в Біблії. Люди збиралися разом, пам’ятаючи обіцянку від Бога: «Бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них» (Матвія 18:20). Сьогодні, як і майже дві тисячі років тому, учні Ісуса Христа збираються разом. Слово «церква» означає «зібрання, зібрані разом». Люди, об’єднані однією вірою, збираються разом, щоб прославити та поклонитися Богові.

В зібранні євангельських християн-баптистів є декілька важливих складових: молитва, проповідь та прославлення.

Молитва – це звертання до Бога. Вся церква збирається разом і в молитві приносить Господу подяки за благословення, життя, сім’ї, церкву, владу, просить у Бога за добре майбутнє для України, міста Хмельницького, за продовження свободи віросповідання та ін. Бажаючі можуть висловити свою проблему в записці – пресвітер її прочитає і тоді всі присутні будуть молитися за цю потребу.

Чи не найголовнішою складовою зібрання є проповідь Слова Божого, під час якої усі присутні слухають і роздумують над словами Біблії. Проповідь дає відповіді на актуальні питання людей, тлумачить уривки з Писання, навчає, як жити у непривітному світі. Проповіді виголошують пресвітери, диякони і проповідники.

У нашій церкві ми прославляємо Бога співом. Релігійні псалми співає хор, солісти, а також все зібрання співає загальним співом (слова пісень висвічуються на екрані та є у збірниках в залі).