1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Два вінчання

Неділя, 12 травня 2013, 00:00

Написав de

Богослужіння у неділю 12 травня стало особливим тому, що аж дві пари закоханих виявили бажання отримати благословення на створення сім’ї.Створення сім’ї – одна з найважливіших та найвідповідальніших подій у житті людини. Чудово, коли хлопець та дівчина, які вступають у шлюб, шукають волі Бога, бажають служити Йому вдвох, а також щиро бажають щоб їх благословив Господь Бог. Богослужіння у неділю 12 травня стало особливим тому, що аж дві пари закоханих виявили бажання отримати благословення на створення сім’ї.Обом парам біблійні настанови давав пресвітер церкви «Дім Євангелія» Анатолій Мельник.Отримати благословіння на шлюб від Бога і церкви першими вийшли Юрій та Поліна Литвинюки. Пастор закликав молодих людей приділяти належну увагу один одному. Слово Боже закликає чоловіка любити дружину, а дружину – коритися чоловікові. Анатолій Миколайович побажав молодій парі бути християнською сім’єю і втілювати принципи Божого Слова. «Покине тому чоловік батька й матір, і пристане до дружини своєї, і будуть обоє вони одним тілом» (До Ефесян 5:31). Біблія каже, що покине чоловік батька і матір і пристане до дружини своєї. Це подібно до того, як пташенята виростають і через певний час покидають батьківське гніздо, створюють власну сім’ю, живуть самостійно. Чоловік має відліпитись від батьків і приліпитись до дружини. Так само і дружина до чоловіка – тоді вони стануть одним цілим, будуть міцною сім’єю. Після отриманих настанов, Юрій і Поліна пообіцяли один одному перед Господом і церквою, любити один одного у щасті й горі, здоров’ї і хворобі… Церква звершила молитву за молоду пару, а друзі привітали молодят.

Далі на вінчання вийшли Василь і Наталя Сойда. Для сім’ї встановлений Божий порядок. Головою сім’ї є чоловік, а головою для чоловіка є Христос. «Дружини, коріться своїм чоловікам, як Господеві, бо чоловік голова дружини, як і Христос Голова Церкви, Сам Спаситель тіла! І як кориться Церква Христові, так і дружини своїм чоловікам у всьому. Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе, щоб її освятити, очистивши водяним купелем у слові, щоб поставити її Собі славною Церквою, що не має плями чи вади, чи чогось такого, але щоб була свята й непорочна! Чоловіки повинні любити дружин своїх так, як власні тіла, бо хто любить дружину свою, той любить самого себе. Бо ніколи ніхто не зненавидів власного тіла, а годує та гріє його, як і Христос Церкву» (До Ефесян 5:22-29).

Бачимо, що Слово Боже закликає чоловіка любити дружину. А жінку Бог закликає коритися своєму чоловікові, тобто не домінувати над ним. Такий порядок є правильний і приносить хороші плоди. Адже коли у сім’ї є два керівники не буде благословіння: сварки й скандали неминучі. Дружина, яка кориться чоловіку, знаходиться під Божим захистом. Пастор Анатолій Мельник побажав Василю і Наталі бути сім’єю, яка служить Господу і жити відповідно до Слова Божого. Церква щиро вітає молодят із створенням християнських сімей! Бажаємо бачення Божої волі, довготерпіння, посвяченості у служінні Господу та любові, що зростає!

Галина Королевська

Фото: Валентина Королевська

Прес-служба церкви «Дім Євангелія»