1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Спортивний турнір до Дня молитви за сиріт

 

8 листопада 2014 року у Хмельницькому відбувся турнір з волейболу, присвячений Всеукраїнському Дню молитви за сиріт. У турнірі брали участь чотири команди. Дві з них – випускники Вовковинецької школи-інтернату, інші команди – це молодь церков ЄХБ «Голгофа» та «Дім Євангелія» м.Хмельницький.

Панувала дружня спортивна атмосфера. Гравці завзято боролися за право бути переможцями турніру.


Перемогла одна з команд випускників Вовковинецької школи-інтернату. Нагородження переможців відбулося у Домі молитви «Голгофа», де їм вручили символічний торт у вигляді футбольного м’яча. Після привітання Денис Журба, проповідник церкви «Преображення», поділився Словом Божим і розкрив три головні думки:

1. Точну оцінку про себе людина може отримати тільки від Бога, читаючи Біблію.

2. Все, що людина має у своєму житті – таланти, здібності, здоров’я, успіхи , тощо – це все завдяки Богові.

3. Якщо навіть волосся з голови не падає без відома Бога, і Він все контролює і допускає, то як прекрасно довірити Богові своє життя і бути за все Йому вдячним.

На завершення зустрічі всіх чекали солодощі та приємне спілкування.

Церква «Голгофа» вже неодноразово проводить такі заходи для випускників шкіл-інтернатів. Брати і сестри вбачають потребу у праці з цими сиротами. Адже діти, які знаходяться в інтернаті, захищені державою і мають потребу лише у батьківській любові. А коли діти-сироти залишають школу, то виявляються зовсім не пристосованими до самостійного життя. Тому так необхідно допомогти їм, підтримати у важких життєвих обставинах і спілкуватися з ними. Саме тому церква періодично проводить різноманітні тематичні зустрічі, що розкривають проблеми, з якими зустрічається молода людина у сучасному світі.

«День молитви за сиріт» є спільною ініціативою церковної спільноти, а також частиною міжнародного руху «Orphan Sunday» («Неділя сироти»), і проходить понад 15 років у десятках різних країн світу. У 2011 році Альянс «Україна без сиріт» виступив ініціатором проведення цього дня в Україні. У 2012 році вийшло «Звернення Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій щодо захисту і піклування про дітей-сиріт», в якому віруючу спільноту закликали до всебічної підтримки та участі у цьому починанні. Відтоді щорічно, у другу неділю листопада, українці об’єднуються у спільній молитві за знедолених дітей.

Людмила Снісар

Фото автора