1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

З Днем Святої Трійці!

 

Вітаємо вас, шановні брати і сестри, з Днем Святої Трійці – великим християнським святом, коли ми згадуємо сходження Святого Духа!

Триєдиний Бог, Який виявив Себе як Отець і Син зійшов на апостолів у Особі Святого Духа. Тому, святкуючи свято Трійці, ми проголошуємо триєдність Бога.

Свято Трійці ще можна назвати Днем народження Церкви. У Своєму земному житті Ісус пообіцяв: «…побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її» (Мт. 16:18б). Перед відходом із Землі, Спаситель сказав апостолам про необхідність їм залишатись у Єрусалимі і чекати виконання обітниці від Отця (Дії 1:4,5). І через десять днів Бог послав на всіх послідовників Ісуса Святого Духа у вигляді огненних язиків (Дії 2:1-12), що дало їм спроможність проповідувати Христову Євангелію для всіх народів. Учні Христа заговорили на багатьох іноземних мовах, доносячи істину до кожної людини, яка прибула на єврейське свято П’ятидесятниці. Це вже була не налякана група послідовників розп’ятого Учителя, але сміливі апостоли Христа, які понесли Євангельську вістку в усі країни світу. Таким чином утворилась Христова Церква, яка існує і до сьогодні і існуватиме до Другого приходу Христа.

Особа Святого Духа була відомою людям ще з часів Старого Заповіту, коли Він наділяв окремих віруючих людей надзвичайною силою і різними даруваннями. Старійшини Ізраїлю, отримавши Святого Духа, могли нести тягарі людей. Бецал'їл і Оголіяв, наповнившись Святим Духом, отримали мудрість для виконання різних робіт у Скинії (Вих. 31:1-11). Коли Святий Дух сходив на Самсона, він ставав надзвичайно могутнім, так що міг з легкістю розірвати, наприклад, лева (Суд. 14:6). Пророки, будучи керованими Святим Духом, записували богонатхненне Писання (2 Пет. 1:21).

Святий Дух посланий для прославлення Імені Ісуса (Ів. 16:14), а також для праці над серцями невіруючих (Ів. 16:8-11) і віруючих (Ів. 14:16-17). Кожен християнин отримує Святого Духа через віру в Ісуса Христа (Гал.3:2). З миті увірування Святий Дух живе у людині, навчаючи її (Ів. 14:26), утішаючи (Дії 9:31), керуючи її життям (Ів. 8:14) та даючи впевненість у спасінні (Рим. 8:16). Він приносить Божу любов (Рим. 5:5), віру і надію. Він допровадить нас до вічного життя (Рим. 8:11).

Нехай Святий Дух не має жодних перешкод у ваших серцях! Будемо трудитися, спонукувані Ним, для розбудови Божого царства!

З молитвою про вас, ваші брати у Господі і члени правління

Іващук М., Карнаух О.,

Богомаз В., Котик Б.,

 

Мельник А., Огнівчук В.