1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Літній відпочинок «ПЕРЕХРЕСТЯ» 2015 Вибір, що змінює життя

 

Кожній людині щоденно доводиться приймати певні рішення, робити вибір як у побутових питаннях, так і масштабних, від яких може залежати все її майбутнє життя. Необхідно розуміти, що кожен вибір, який ми робимо, матиме свої наслідки. Правильний вибір принесе хороші наслідки, хибний, відповідно, погані. Особливо важливо приймати правильні рішення на початку життя, ще у юності, адже від цього залежить майбутнє людини. Як зробити вибір, про який не будеш жалкувати, обговорювали під час християнського табору «Перехрестя».

З 6 по 11 липня у с. Марківці Летичівського району Хмельницької області проходив християнський табір для підлітків, у якому взяли участь понад 80 учасників з різних міст і сіл Хмельниччини, а також з Львівщини. Команда волонтерів, які були керівниками і помічниками в командах, та тих, хто слідкували за дисципліною і дбала про харчування, налічувала близько 40 чоловік. До організації та проведення табору долучились молодіжна команда та керівники церкви «Дім Євангелія» м. Хмельницький, працівники соціального відділу «Вибір» МБФ «Молодь для Христа» (http://yfcua.com/uk/) та активна молодь з баптистських церков Хмельниччини та Львівщини. Подібний підлітковий табір «ПЕРЕХРЕСТЯ» проводиться на Хмельниччині вже третій рік поспіль.

Учасників розподілили на 8 команд, кожна з яких обрала собі назву, девіз, і з першого дня весь час проводила разом, спілкуючись, досліджуючи історії з Біблії, змагаючись у різноманітних іграх, готуючи виступи від команди для вечірніх зустрічей.

Як і в попередні роки, програма табору була насиченою різними цікавинками: спортивні ігри, волейбольні та футбольні турніри між командами, нові великі загальні ігри, серед яких були завдання на побудову команди та гра «Золотошукачі». Також проводилися гуртки з акторського мистецтва, вивчення англійської мови та музичний гурток. Молодь вільно обирала те, що її цікавить, і під час табору учасники гуртків демонстрували те, що вивчили.

Приємно вразило те, що підлітки у гарячу літню пору канікул охоче брали участь у гуртках, з бажанням вчилися новому та були активними під час проведення ігор.

Не зважаючи на те, що перші три дні була надзвичайно жарка погода (до 37’С у затінку), ніхто не сидів на місці і навіть у вільний час, коли можна було б відпочити в наметах, життя у «Перехресті» просто вирувало – ігри у волейбол, баскетбол, футбол, настільний теніс, жваве спілкування у затінку та багато іншого.

Але серед цієї насиченої програми, належний час відводився і часу спілкування команд навколо Біблії. Курс проводився за навчальною книгою «Як зробити правильний вибір, про який не будеш жалкувати» (автори: Кей Артур, Давид і Б.Дж. Лоусон). Кожен учасник отримав примірник і міг самостійно слідкувати за ведучими, читати наведені тексти зі Слова Божого, та давати письмові відповіді на поставлені запитання. Обговорення теми «Вибір» проводилося через читання та дослідження життя царя Давида, який увійшов в історію, як «муж по серцю Бога».

Читаючи Біблію, підлітки дізнались, що іноді Давид робив хибний вибір, який впливав на нього і на багатьох людей навколо. Отже, потрібно розуміти, що коли людина робить хибний вибір, він матиме свої погані наслідки. Також досліджували наслідки невірно прийнятих рішень на прикладі життя Давида, його покаяння та благодать Божу. А в останній день читали про царя Осію, який від початку до кінця приймав неправильні рішення.

Час літніх таборів – це особливий час, коли церква переживає особливі благословення. Хочеться згадати хоча б деякі з них. Бог благословив чудовою погодою, яка не завадила проведенню програми. Учасники та їх наставники здружилися і чимало з них виявили бажання продовжувати спілкування один з одним. Панувала чудова атмосфера любові та миру. Підлітки виявились дружніми та відкритими, кожен з них був особливий та талановитий. Більшість учасників вперше у житті мали можливість бути у християнському таборі та почути вістку про Ісуса Христа, вперше читати Біблію і молитись. В один з вечорів під час зібрання 14 підлітків вийшли вперед і молились молитвою покаяння.

Віримо, що почуте протягом цих кількох днів Слово Боже, проросте у серцях цієї чудової молоді. Молимось, щоб хлопці і дівчата приймали правильні рішення і мали благословенне життя, що приносить радість Богові і ближнім.

Галина Королевська

Відгуки учасників:

Команда «Шокери»: «Особливо запам’яталися враження та емоції з загально табірних ігор, тому що вони були дуже цікаві і веселі. Наші лідери цікаво і зрозуміло викладали нам біблійні уроки, що розповідали нам про правильний вибір, який нам потрібно зробити у майбутньому. Нас дуже смачно годували і радували різними сюрпризами. Кожен вечір театральна група показувала нам смішні сценки, у яких завжди була мораль. У нас була найкраща команда! Усі були дружні, відкриті і веселі, а також НАЙКРАЩІ ЛІДЕРИ!»

Команда «Лимони»: «Сподобалися біблійні уроки, наставники, а ще нас дуже смачно годували!».

Команда «Фішка»: «Нам все сподобалося: хороші лідери, шикарні ведучі, чудові вечірні зібрання, весело проведений час»

Команда «Блек енд вайт»: «Все просто чудово, багато нових друзів, чимало веселих конкурсів. Біблійні уроки багато чому навчили. Усі тут дуже привітні та приємні. Нам дуже сподобалося, дякуємо усім, хто організував цей табір!»

Команда: «Вічний ритм – зелені шапочки»: «Дуже сподобалися наставники, команда, ведучі і загалом увесь табір. Було цікаво грати в спортивні ігри, великі ігри та брати участь у театральних постановках. Бажаємо знову поїхати у «Перехрестя» і наступного року».

Яковець Анастасія, команда «Вічний ритм – зелені шапочки»: «Я вперше у цьому таборі. Мені подобається, що ми живемо в палатках. Були дуже цікаві ігри та біблійні уроки. Дякую за гарний відпочинок».

Команда «БіЕйПі»: «Цікаво нам було грати у великі ігри, багато з нас вперше брали участь у грі на побудову команди, стріляли з величезної рогатки. Ми здружилися, нам сподобалося спілкування у командах. Також були класні гуртки і цікаві біблійні уроки».

Іван, команда «БіЕйПі»: «Мені у таборі дуже сподобалося, особливо великі ігри. Ведучі чудові і веселі. Особливо хочу подякувати за наших наставників».