1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ніч молитви

Ніч молитви

 

"І сталось, що часу того Він вийшов на гору молитися, і перебував цілу ніч на молитві до Бога" (Лк 6:12)

У ніч з 5 на 6 лютого у Хмельницькій церкві «Дім Євангелія» християнська молодь Хмельничини мала змогу провести ніч у молитві. Близько 100 молодих людей молилися за Україну, місіонерів, друзів, духовне зростання, за країни, де переслідують християн, тощо.

Цікавою подією вечора став похід до трьох церков міста: «Голгофа», «Джерело життя» і «Жива вода». Як стверджує один із організаторів, керівник молоді ЄХБ області Віталій Басенко, похід організовувався для того, щоб молодь ознайомилась з різними церквами та їх проблемами.

У Домах молитви братів і сестер зустрічали служителі, які коротко розказували про історію даної церкви, ділилися Словом і благословляли молодь. Хочеться висловити вдячність організаторам за молитовний марафон, де брати і сестри мали змогу познайомитися з новими людьми, поділитися своїми переживаннями та помолитись один за одного. Після цього брати і сестри продовжили спілкування у центральній церкві.

Від імені учасників дякуємо Богу за те, що Він нас чув, організаторам за служіння і кухарям за смачну їжу. Чекаємо на продовження!

Відгуки очевидців:

Павло Назаренко (Крим, м. Саки): «Я не вперше беру участь у подібних заходах, доводилося бувати у різних куточках України. Хмельницька молитовна ніч справила враження неабиякою підготовкою, вдало продуманою програмою та кількістю учасників. Ідея із навідуванням до церков міста стала благословінням і для церков, і для нас. Я був у церкві «Голгофа», яка запам'яталась стильною залою, затишною кухнею, чудовим фортепіано та, найголовніше, благословенною проповіддю брата В’ячеслава. Ідея зі паперовими наліпками чудова, завдяки цьому я придбав нових друзів для спілкування і молитви один за одного. Маю бажання запровадити подібний формат у кримських церквах. Дякую за натхнення».

Артем Маковей (м. Хмельницький): «Нічна молитва пройшла на високому рівні. Найбільше сподобалося прославлення та роз'їзд у церкви, аби більше дізнатися про церкви нашого братства у Хмельницькому. Особисто я, потрапив у церкву "Джерело Життя", де пастор Дмитро Плиснюк розповів про історію утворення, потреби та цілі церкви... було дуже пізнавально. Після знайомства була молитва за особисті потреби один одного. Це дуже збудовує, у нашій практиці вдруге ми проводимо такий вид молитви, і знову це принесло результати! З нетерпінням чекаю наступного нічного зібрання».

Олег Шкандюк (м.Хмельницький): «Мені сподобалась єдність під час молитви, молитовна атмосфера. Хочеться відзначити команду організаторів, яка служила з посвятою. З такими людьми приємно служити».

Тетяна Філіпова (м. Хмельницький): «Молитва була духовно збудовуючою. Запам’яталася молитва один з одним і обмін наліпками, це допомогло ближче познайомитись з молоддю. Програма була ретельно продумана до дрібниць і не нав’язлива. Дякую Богу за такі вечори!».

Юлія Бондар (м. Хмельницький): «Нічна молитва об’єднала серця молоді з багатьох куточків Хмельниччини. Усі присутні мали змогу прославити Бога разом із музичним гуртом «Бальзам», почути богонатхненне слово від пастора Д.В. Плиснюка та об’єднатись у палкій молитві. Спілкування у церквах міста зміцнило атмосферу єдності».

Елла Михальчук

Фото: Олександр Мілевський

Інформаційний відділ Хмельницького ООЦ ЄХБ